П`ятниця, 17.05.2024, 12:33

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Головна » Архів матеріалів

25 жовтня в дошкільному навчальному закладі №60 ( завідувач Михайлова О.В.) педагоги-початківці мали можливість обговорити проблемні ситуації, які виникають в період адаптації до професійної діяльності та оволодіти навичками педагогічної взаємодії з учасниками освітнього процесу: дітьми, колегами, батьками. Психологічний тренінг "Налагодження конструктивної взаємодії з учасниками освітнього процесу" майстерно провела з молодими педагогами завідувач Центру практичної психології та соціальної роботи Пащенко О.І.

Переглядів: 303 | Додав: AlexSHOP | Дата: 25.10.2017 | Коментарі (0)

     З метою попередження дитячого травматизму на дорогах управління патрульної поліції міста в ході профілактичної акції "Увага! Діти на дорозі!" провели тематичні заняття з вихованцями дошкільних навчальних закладів а також конкурс дитячих малюнків "Молоде покоління за безпеку дорожнього руху"                               Вітаємо переможців конкурсу:

                                  І місце - Грінько Кароліна - ДНЗ №89

         &n ... Читати далі »

Переглядів: 339 | Додав: AlexSHOP | Дата: 10.10.2017 | Коментарі (0)

03 жовтня відбувся семінар для завідувачів дошкільними навчальними закладами міста. Тему "Діяльність колективу по реалізації завдань Концепції національно-патріотичного виховання дітей" розкрив педагогічний колектив дошкільного закладу №78 "Джерельце", завідувач якого (Борісова І.В.) у змістовному виступі поділилася досвідом роботи з означеного питання. Учасники семінару відвідали просвітницький комплекс "Зерноленд". Керівник "Зерноленду", голова правління Української Млинологічної асоціації Н.П. Лавріненко ознайомив присутніх  з музеєм старожитностей, з можливостями народних ігор у вихованні дітей. Керівники закладів взяли участь у майстер-класах по виготовленню ляльки-мотанки "На здоров'я", спробували себе у гончарній та ковальській справі. Учасники семінару отримали пакет матеріалів з досвіду роботи педагогічного коле ... Читати далі »

Переглядів: 295 | Додав: AlexSHOP | Дата: 05.10.2017 | Коментарі (0)

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Сердечно вітаємо Вас зі святом – Днем дошкілля!

        Вихователь – це професія високого покликання. Вона вимагає глибокої любові до своєї справи та до малюків. Від успішного виховання дітей залежить їхнє майбутнє життя. Адже дошкільне дитинство дає людині фундамент, на якому будується все подальше життя особистості. Професіоналізм та терпіння кожного з педагогів дошкільного закладу формує справжню особистість, з багатим світоглядом, соціально адаптовану, з базовими моральними якостями, позитивною емоційною культурою. Професійним кредом для кожного вихователя є щоденна турбота про організацію змістовного, цікавого, корисного для особистісного становлення вихованців , життя дитячого колективу. Шановні працівники дошкільних навчальних закладів міста! З нагоди професійного свята прийміть наші сердечні зичення міцно ... Читати далі »

Переглядів: 337 | Додав: AlexSHOP | Дата: 27.09.2017 | Коментарі (0)

Регіональний науково-методичний семінар-практикум відбувся 23 травня в дошкільному навчальному закладі (дитячий садок) спеціального типу №29 "Ластівка", педагогічний колектив якого проводить дослідно-експериментальну роботу за програмою Лохвицької Л.В. " Я-моральний: особистість дошкільника в сучасному світі". У заході взяли участь науковці: Лохвицька Л.В.-кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Переяслав-Хмельницького університету, Андрющенко Т.К. - доктор педагогічних наук, завідувач кафедри дошкільної освіти та професійного розвитку педагогів КНЗ "ЧОІПОПОПП ЧОР",педагоги дошкільних закладів міста Лубен Полтавської області, Переяслав-Хмельницького,Черкас. Про роботу колективу  за програмо морального виховання проінформувала присутніх завідувач дошкільного закладу №29 Єрмоленко Л.О та вихователь-методист Кияниця Н.В.Педагогічний колектив закладу підго ... Читати далі »

Переглядів: 387 | Додав: AlexSHOP | Дата: 01.06.2017 | Коментарі (0)

Школа професійного становлення молодого керівника провела чергове засідання в дошкільному навчальному закладі №45. Керівник школи - завідувач дошкільного закладу №45 Мазуренко Г.Ф. поділилася з молодими колегами досвідом організації взаємодії всіх учасників освітнього процесу - дітей, педагогів, батьків та вимогами до керівника у створенні позитивного іміджу освітнього закладу. Учасники зібрання у вільній невимушеній дружній атмосфері обговорили шляхи створення позитивного іміджу дошкільного закладу.

Переглядів: 349 | Додав: AlexSHOP | Дата: 30.05.2017 | Коментарі (0)

23 травня в дошкільному закладі №10 ( завідувач Рисіч В.Р., методист Коваленко О.В., музичний керівник Хниченко І.Б.) була проведена пізнавально-патріотична гра "Я люблю Україну", участь в якій взяли  діти випускної групи. Учасники гри продемонстрували свої знання українських традицій, декоративних розписів,видатних людей України,національних та державних символів, памятних місць рідного міста. Діти порадували присутніх чудовим виконанням пісень, таночків, декламуванням поезій Т.Шевченка, Л.Українки,На дійство були запрошені молоді вихователі та музичні керівники з якими педагоги дошкільного закладу поділилися досвідом організації нацонально-патріотичних заходів

Переглядів: 340 | Додав: AlexSHOP | Дата: 30.05.2017 | Коментарі (0)

Важливу тему розвитку творчих здібностей дитини, створення умов для її  успішної самореалізації розглянули молоді методисти на засіданні школи методиста-початківця, яке відбулося 22 травня в дошкільному навчальному закладі №60 ( завідувач Михайлова О.В., методист Зобенько О.О.). Свій досвід роботи презентували керівники гуртків "Говоримо англійською", "Грація", "Шахова королева", "Співаночка", "Смайлик". Професійно питання організації гуртків та секцій висвітлила методист Зобенько О.О. Молоді методисти виконали практичну роботу: розробили памятку по здійсненню тематичної перевірки діяльності гуртків, яку провела керівник школи Дяченко В.О.

Переглядів: 339 | Додав: AlexSHOP | Дата: 30.05.2017 | Коментарі (0)

Методичне об'єднання вихователів молодших груп, яке відбулося 17 травня в дошкільному навчальному закладі №81 "Незабудка" (завідувач Лимар Р.М., методист Зінченко Н.О.) винесло на обговорення важливу тему вироблення єдиних підходів у формуванні особистісних якостей молодшого дошкільника.Досвідом роботи педагогів дошкільного закладу з означеного питання поділилася з учаниками заходу методист Зінченко Н.О. Вихователь Хаменушко М.Ю провела з молодшими дошкільниками заняття по формуванню основ безпечної поведінки в довкіллі "Щоб у вашому домі не було біди, будьте обережні з вогнем завжди". Активно і зацікавлено вихователі вирішували проблемні ситуації в роботі з батьками і знаходили шляхи їх вирішення.

Переглядів: 338 | Додав: AlexSHOP | Дата: 30.05.2017 | Коментарі (0)

Чергове засідання Школи молодого музичного керівника, яке очолює музичний керівник дошкільного закладу №41 Дихно С.І., було присвячене питанню підготовки та проведенню святкових ранків. Світлна Іванівна поділилася з колегами професійними секретами щодо алгоритму підготовки і дітей, і вихователів до святкового дійства. Молоді педагоги мали можливість переглянути свято "Україно моя, ти одна, як життя" та активно включилися в ігровий практикум, поповнивши методичну скарбничку музичними  іграми, які доцільно зможуть використати в роботі з дітьми. На допомогу молодим колегам музичні керівники дошкільного закладу №41 розробили і вручили учасникам зібрання пам'ятки щодо класифікації, форм та особливостей проведення дитячих свят та розваг.

Переглядів: 364 | Додав: AlexSHOP | Дата: 30.05.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 16 17 »