Четвер, 02.05.2024, 16:26

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Головна » Архів матеріалів

В дошкільному навчальному закладі № 54 "Метелик" 7 грудня відбулося засідання школи молодого вихователя на тему" Формування у дошкільників навичок конструктивної взаємодії з оточуючим соціумом". Інформаційний виступ "Особливості міжособистісної взаємодії дітей дошкільного віку" зробила керівник школи молодого вихователя Константиновська О.В.( вихователь-методист ДНЗ№70).  Вихователь дошкільного закладу №54 Хільченко Н.Д. в інтегрованій пізнавальній діяльності "Зима з нами говорила" ознайомила молодих колег з можливістю проведення занять за участю дітей  та  їхніх рідних - батьків, сестричок, братиків,   включення їх в активне мовленнєве спілкування в ході виконання завдань.. Це, як відзначили учасники зібрання, було цікаво, змістовно, корисно як для дітей, так і для рідних. Для молодих вихователів були підготовлені комунікативні ігри та вправи, які вони в ... Читати далі »

Переглядів: 322 | Додав: AlexSHOP | Дата: 08.12.2017 | Коментарі (0)

З метою надання допомоги молодим керівникам в  налагодженні взаємодії з учасниками освітнього процесу на базі дошкільного навчального закладу №55 ( завідувач Горячковська В.А.) був проведений психологічний  тренінг "Ефективне спілкування з колегами та батьками". Тренінг провела завідуюча Центру практичної психології та соціальної роботи Пащенко О.І. Учасники тренінгу мали можливість проаналізувати ситуації в колективі, які викликають занепокоєння та програти можливі варіати позитивного виходу з проблемних ситуацій.

Переглядів: 296 | Додав: AlexSHOP | Дата: 07.12.2017 | Коментарі (0)

В дошкільному навчальному закладі(дитячий садок) спеціального типу №35 "Горобинка" (завідувач Бараненко О.А., вихователь-методист Чунарьова В.Г.) відбулося чергове засідання школи методиста-початківця на тему " Предметно-ігрове середовище вікової групи - чинник пізнавального розвитку дошкільника". Грунтовний виклад по проблемі підготувала вихователь-методист Чунарьова В.Г. Учасники зібрання вивчали облаштування та змістове наповнення осередків в групах молодшого, середнього та старшого дошкільного віку та аналізували його відповідність віковим особливостям та чинним програмам. На допомогу молодим педагогам були підготовлені методичні рекомендації щодо наповненості осередків в кожній віковій групі.

Переглядів: 273 | Додав: AlexSHOP | Дата: 06.12.2017 | Коментарі (0)

5 грудня 2017 року відбувся обласний семінар для спеціалістів управлінь (відділів) освіти районних та міських рад, методистів з питань дошкільної освіти, керівників закладів дошкільної освіти з питання «Упровадження основ соціальної і фінансової освіти в умовах закладу дошкільної освіти». Гостей з області приймав дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №69 «Росинка» Черкаської міської ради (завідувач Аксьоненко Т.М., вихователь-методист Удовиченко С.В), який є базовим з упровадження Міжнародної програми «Афлатот» з основ соціальної і фінансової освіти дітей 3-6 років. Відкрив семінар директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Волошин І.В. Про стан та пріоритетні напрямки розвитку дошкільної освіти міста Черкас повідомив у своєму виступі начальник управління осві ... Читати далі »

Переглядів: 289 | Додав: AlexSHOP | Дата: 06.12.2017 | Коментарі (0)

23 листопада в дошкільному навчальному закладі №81 "Незабудка" ( завідувач Надоложко Л.В., вихователь-методист Зінченко Н.О.) відбулося засідання методичного об'єднання вихователів груп раннього віку. Ігровий сюжет "До зайчика на іменини" (вихователь Ткаченко Н.С.) проілюстрував роль вихователя в грі та можливості гри в активізації міжособистісної взаємодії малюків. Змістовну презентацію " Вплив сюжетно-рольової гри на розвиток особистості дитини в ранньому віці" підготувала вихователь-методист дошкільного закладу Зінченко Н.О. Виступ практичного психолога Дудіної Н.М.(ДНЗ№89), був присвячений темі "Роль дорослого у розвитку ігрової діяльності дошкільника"  зацікавив учасників заходу результатами анкетування батьків щодо їх ставлення до ігрової діяльності та особливостей створення умов для гри малюків вдома.Інтерактивна гра за кор ... Читати далі »

Переглядів: 382 | Додав: AlexSHOP | Дата: 24.11.2017 | Коментарі (0)

Майстер-клас вихователя дошкільного навчального закладу №65 "Котигорошко" ЛютоїН.П., який відбувся 22 листопада 2017 року, зорієнтував учасників на використання карт розумових дій та коректурних таблиць Н.Гавриш в освітньому процесі.Педагог-майстер фахово продемонструвала можливості коректурних таблиць в узагальненні знань про осінні явища на підсумковому занятті з дітьми старшої групи за темою " Прощання з осінню", поділилася досвідом впровадження технології інформаційно-ігрової творчості дошкільників. В тимчасових творчих групах учасники зібрання мали можливість на практиці апробувати багатоваріантність використання коректурних таблиць в реалізації завдань різних змістових ліній Базового компонента дошкільної освіти.

Переглядів: 377 | Додав: AlexSHOP | Дата: 22.11.2017 | Коментарі (0)

15 листопада в дошкільному навчальному закладі №74 "Лісова пісня" ( завідувач Прокопенко В.В., вихователь-методист Частнікова А.Г.) на засіданні методичного об'єднання музичні керівники обговорили питання щодо використання класичної музики у формуванні музичної культури дошкільників. Досвідом роботи з цього питання поділилася музичний керівник дошкільного закладу Хомутова В.Л.На музичному занятті "Осінній етюд" музичний керівник Коцюрба Н.С. продемонструвала можливості використання класичної музики під час розспівування, музично-ритмічних рухів,слухання, грі на дитячих музичних інструментах. В практичній частині "Творча мозаїка" учасники зібрання активно включилися  у виконання ігрових вправ з використанням класичної музики, які можна використати в роботі з дітьми різних вікових груп. Своїми враженнями та думками з означеного питання поділилися: Максунова Т.П.(ДНЗ№83),Дихно С.І.(ДНЗ№41),Єрміл ... Читати далі »

Переглядів: 311 | Додав: AlexSHOP | Дата: 15.11.2017 | Коментарі (0)

      9 листопада в дошкільному закладі №32"Теремок" ( завідувачка Білоус Н.О. вихователь-методист Порпленко Ю.А.) відбулося засідання м/о вихователів молодших груп, на якому висвітлювалося питання щодо пізнавальної діяльності молодших дошкільників та засобів її активізації. Вихователь молодшої групи дошкільного закладу №32 Стець Л.М. провела ігрове заняття "Подорож до осіннього лісу", в ході якого продемонструвала різні форми активізації пізнавальної діяльності малят (картини-загадки, дидактичні вправи, звукозаписи,класифікація ігри тощо). Про особливості пізнавальної діяльності молодших дошкільників розповіла у своєму виступі методист ДНЗ Порпленко Ю.А. В ході "Методичної панорами", яку провела методист міськметодкабінету Корнелюк Л.П., учасники заходу поділилися досвідом роботи з дітьми, які мають низький рівень пізнавальної акт ... Читати далі »

Переглядів: 420 | Додав: AlexSHOP | Дата: 09.11.2017 | Коментарі (0)

На засіданні школи методиста-початківця, яке проходило 2 листопада в дошкільному закладі №10 "Ялинка" (завідувач Рисіч В.В, вихователь-методист Коваленко О.В.) молоді педагоги обговорили питання "Особливості організації життєдіяльності дітей раннього віку". Увага була приділена адаптаційному періоду, діагностиці нервово-психічного розвитку дітей, організації взаємодії вихователя і помічника вихователя під час організації освітніх заходів та режимних моментів. Учасники зібрання переглянули відео-файли по організації різних видів діяльності малят, обговорили їх педагогічну спрямованість,працювали над виробленням алгоритму взаємодії вихователя та помічника вихователя під час проведення режимних моментів,подали цікаві пропозиції щодо взаємодії вихователя з дітьми та батьками під час адаптаційного періоду.  Вихователь-методист дошкільного закладу №10 Коваленко О.В.змістовно висвітлила молодим к ... Читати далі »

Переглядів: 314 | Додав: AlexSHOP | Дата: 02.11.2017 | Коментарі (0)

Учасники методичного об'єднання вихователів старших груп, засідання якого відбулося 31 жовтня в дошкільному навчальному закладі №41 "Дударик" (завідувач Тябут Л.Г., вихователь-методист Поліщук І.П.),обговорили актуальну тему "Дошкільна зрілість та шляхи її формування". Корисною для вихователів була зустріч з педагогами ЗОШ І-ІІІ ступенів №8, які ознайомили присутніх з програмою І-го класу, особливостями організації освітнього процесу з урахуванням нових вимог до початкової освіти.( завуч Рясна О.В.,вчителі Демешева С.С., Гудзь Н.П.). Вихователь старшої групи ДНЗ№41 Лавріненко Т.В. продемонструвала можливості своїх вихованців в навчально-пізнавальній діяльності "Пригода на фермі". Зміст поняття "дошкільна зрілість" розкрила для присутніх у виступі-презентації методист дошкільного закладу Поліщук І.П.Актуальне питання що ... Читати далі »

Переглядів: 330 | Додав: AlexSHOP | Дата: 02.11.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17 »