Неділя, 28.04.2024, 22:06

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів

14 лютого в дошкільному навчальному закладі №45 ( завідувач Мазуренко Г.Ф., вихователь-методист Вовк В.П., інструктор з фізичної культури Форостян А.А.) відбулося засідання школи професійного становлення молодого інструктора з фізичної культури.Молоді педагоги мали можливість переглянути заняття з фізичної культури "Допоможе м'яч малятам дуже спритними зростати (молодша група) та "Спортсмени" (старша група), яке професійно провела інструктор дошкільного закладу Форостян А.А. У вільній невимушеній атмосфері пройшло обговорення переглянутого.Учасники отримали відповіді на поставлені питання, а також ознайомилися з документацією інструктора. Методист міського методичного кабінету Корнелюк Л.П. наголосила на важливості керуватися в своїй роботі Базовим компонентом дошкільної освіти, чинною програмою та інструктивно-методичним листом МОН України від 02.09.2016 № 1/9-456 "Щодо організації фізку ... Читати далі »

Переглядів: 340 | Додав: AlexSHOP | Дата: 15.02.2018 | Коментарі (0)

На засіданні майстер-класу вихователя Кабак Л.В. з дошкільного навчального закладу №50, який був проведений 8 лютого, вихователі мали можливість ознайомитися з розвиваючими іграми "Лічильні палички" Х.Кюізенера та "Логічні блоки" З.Дьєнеша. З цікавістю присутні переглянули заняття за участю дітей та їхніх батьків, яке було проведене з використанням означених ігор, та варіантами використання ігор у вільній самостійній діяльності, в підготовці до проведення сюжетно-рольових ігор. Майстер-педагог включила колег в практичну діяльність по оволодінню навичками постановки і вирішення ігрових розвивальних завдань з використанням лічильних паличок та логічних блоків. Як зазначили у своїх виступах учасники майстер-класу, засідання  було змістовним,цікавим і корисним для практиків.

Переглядів: 364 | Додав: AlexSHOP | Дата: 15.02.2018 | Коментарі (0)

7 лютого в дошкільному навчальному закладі №13 (завідувач Тодоренко Т.О, методист Головченко О.М.)відбулося чергове заняття навчального практикуму " Створення умов для творчого самовираження дитини старшого дошкільного віку в образотворчій діяльності". Керівник навчального практикуму Головченко О.М. окреслила присутнім педагогічні умови, які сприяють творчим проявам дошкільнят в малюванні, ознайомила з особливостями використання акварельних, гуашевих фарб, різних технік малювання, різноманітних матеріалів як основи для створення оригінальних сюжеті. .Вихователі мали можливість на практиці повправлятися в основних прийомах малювання фарбами, пастельними олівцями, в створенні нової палітри фарб.

Переглядів: 345 | Додав: AlexSHOP | Дата: 14.02.2018 | Коментарі (0)

Чарівний світ талаша розкрила своїм колегам вихователь дошкільного навчального закладу №77 "Берізка" Ремезовська Т.В., яка 31 січня провела майстер-клас з теми " Народні ремесла в роботі з дітьми". Педагог поділилася досвідом роботи по формуванню у дошкільнят інтересу до народних ремесел та особливостями навчання дітей практичним навичкам виготовлення гончарних виробів,ляльки-мотанки,вишивання та оздоблення виробів національними орнаментами. На занятті майстер-класу педагог-майстер познайомила колег з послідовністю виготовлення виробів з талаша.Продемонструвала на занятті вміння своїх вихованців у виготовленні таких виробів.  Талаш - так називають листя, яким обгорнутий кукурудзяний качан. Учасники заходу активно включилися в процес виготовлення ляльки з талаша і були задоволені результатами своєї праці. Поетична сторінка "Віршована стежина" познайомила присутніх з авторською поезією Ремезовської Т.В. Учасники ма ... Читати далі »

Переглядів: 333 | Додав: AlexSHOP | Дата: 31.01.2018 | Коментарі (0)

25 січня вихователь дошкільного навчальноо закладу №83 Сорока Л.Г., яка атестується в 2018 році і претендує на присвоєння вищої кваліфікаційної категорії, ознайомила колег з досвідом роботи за навчальним курсом "Дошкільнятам - освіта для сталого розвитку". З вихованцями молодшої групи вихователь продемонструвала доцільні форми і методи роботи по формуванню природодоцільної поведінки на ігровому занятті "Фрукти - корисні продукти". Перезентація вихователя розкривала досвід роботи з дітьми старшої групи щодо особливостей педагогічної моделі освіти для сталого розвитку, за якою працювала педагог. Цікавим для присутніх було повідомлення Людмили Григорівни щодо участі її вихованців в Міжнародні акції "PSC - Пятниця - 2017", яку провелв міжнародна організація "Лісова опікунська рада", метою діяльності якої є збереження лісів. За участь в акції вихованці та педагог отримали сертифікати.

Переглядів: 309 | Додав: AlexSHOP | Дата: 26.01.2018 | Коментарі (0)

Г Р А Ф І К

курсової перепідготовки керівних та педагогічних кадрів закладів дошкільної освіти міста на 2018 рік

Очна форма  О

 С і ч е н ь -  Вихователі: 22.01 – 03.02; Л ю т и й -  Музичні керівники: 05.02 – 17.02; К в і т е н ь - Вихователі: 26.03 – 07.04; Т р а в е н ь - Вихователіі: 07.05. – 19.05; Ч е р в е н ь - Інструктори з фізичної культури та вихователі, які працюють над проблемою фізичного виховання: 29.05 – 09.06; В е р е с е н ь -  Вихователі: 03.09 – 15.09; Завідувачі ЗДО 17.09 – 29.09;  Ж о в т е н ь -  Вихователі 01.10 – 13.10; Вихователі 16.10 – 27.10; Л и с т о п а д -  Вихователі 12.11 – 24.11; Г р у д ... Читати далі »

Переглядів: 407 | Додав: AlexSHOP | Дата: 27.12.2017 | Коментарі (0)

Напередодні Нового року педагогічний колектив ЗОШ №32 традиційно зустрічає майбутніх першокласників з дошкільних навчальних закладів №№89,25,83,84 і проводить сюжетно-рольову гру «Школярик». Вже на порозі школи на дітей чекає приємний сюрприз: знайомі казкові герої – Мальвіна, Незнайко, Попелюшка, Буратіно.  Вони вітають гостей і пропонують провести до музичної зали. З теплими словами привітання до присутніх дошкільників та їхніх батьків звернулася директор школи Овчаренко І.Ю. Учні початкових класів приготували для гостей не тільки цікаві виставки робіт дитячої творчості , а й пісенні та танцювальні номери. Та найцікавіше для майбутніх школярів була сюжетно-рольова гра «Школярик», в якій вони взяли участь.  Урок-гра дозволила дошкільнятам показати свої знання з народознавства, математики, природи,грамоти, пограти цікаві ігри, показати свої навички з підготовки руки до письма. І за всім цим ... Читати далі »

Переглядів: 354 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.12.2017 | Коментарі (0)

Майстер-клас вихователя Анциферової Н.М. відбувся 20 грудня в дошкільному навчальному закладі №5. Педагог-майстер познайомила колег з досвідом використання нетрадиційних зображувальних технік у розвитку творчих здібностей своїх вихованців та орієнтовним плануванням занять з використанням нетрадиційних технік малювання, продемонструвала свої власні роботи, виконані різними техніками. Учасники майстер-класу мали можливість на практиці оволодіти технікою декупажу, виготовляючи органайзер.

Переглядів: 299 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.12.2017 | Коментарі (0)

19 грудня 2017 року в дошкільному навчальному закладі №39 ( завідувач Бардик А.О., вихователь-методист Деренюк М.О.) відбулося засідання  методичного об'єднання вихователів середніх груп. Тему "Особливості форм і методів роботи вихователя в межах освіти для сталого розвитку" на основі досвіду роботи колективу за програмою "Дошкільнятам - освіта для сталого розвитку" розкрила у методичному коментарі вихователь-методист Деренюк М.О.Змістовну роботу по формуванню у дітей звичок і моделей поведінки, що відповідають сталому розвитку продемонструвала вихователь Войцех Г.М. в ході гри-заняття "Хатинку утепляємо - Катрусю звеселяємо". Проведений керівником методичного об'єднання Поліщук І.П ігровий практикум допоміг учасникам заходу оволодіти новими іграми щодо формування у дошкільнят навичок природозбережувальної поведінки.

Переглядів: 373 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.12.2017 | Коментарі (0)

Семінар для вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів міста, який відбувся 14 грудня в дошкільному навчальному закладі № 43 « Морська хвилька» ( завідувач Перетятько С.В., вихователь-методист Вовк О.П.), був присвячений актуальному питанню « Координація взаємодії дошкільного навчального закладу, сім’ї, громадськості в реалізації завдань дошкільної освіти». Педагогічний колектив дошкільного закладу продемонстрував можливості використання SCRUM – технології для опрацювання важливої проблеми «Сьогоденні виклики дитинству: дошкільник – гаджети та девайси». Команда педагогів сформувала беклог – список завдань, які необхідно виконати, щоб бути готовим до обговорення питання впливу гаджетів на інтелектувальний, соціальний, фізичний, психологічний розвиток дошкільника. (продемонстровано& ... Читати далі »

Переглядів: 314 | Додав: AlexSHOP | Дата: 14.12.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 »