Четвер, 25.04.2024, 18:42

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів

Змістовна робота була проведена з молодими  педагогами на засіданні школи  професійного становлення, яке  якісно підготували і провели педагоги дошкільного навчального закладу №55 (завідуюча Ідес Ю.О.методист Горячковська В.А). Вихователі переглянули і проаналізували мовленнєве заняття з дітьми середньої групи ""Пригоди зайчика", визначили структурні компоненти комплексного заняття, методи і прийоми формування мовленнєвої компетентності. Мовленнєвий тренінг допоміг молодим педагогам оволодіти ігровими вправами та іграми по навчанню дошкільнят рідної мови на заняттях та в повсякденному житті.  З методикою  підготовки та проведення мовленнєвих занять  ознайомила молодих колег методист дошкільного закладу Горячковська В.А.

Переглядів: 561 | Додав: AlexSHOP | Дата: 10.04.2015 | Коментарі (0)

Чергове засідання школи методиста-початківця, яке відбулося 8 квітня на базі дошкільного закладу №62 (завідуюча Бельдій  Л.Г, методист Гнатюк Г.П.),   було присвячене ознайомленню  молодих керівників методичних служб з інноваційними технологіями, які використовуються в  роботі з дітьми раннього віку.  Грунтовно  проаналізувала це питання методист дошкільного закладу Гнатюк Г.П. З цікавістю переглянули учасники зібрання  гру - заняття"Весняна  казка", яке майстерно провела вихователь групи раннього віку Криницька Л.В.. В роботі з дітьми були  використані нові зображувальні технології  - малювання на молоці та на воді.

Переглядів: 591 | Додав: AlexSHOP | Дата: 10.04.2015 | Коментарі (0)

Пізнавально-патріотична гра "Україна -велика країна" була проведена на  базі дошкільного навчального закладу №22 "Жайворонок" (завідуюча Литовченко Н.В., методист Огданська Л.О.) за участю команд дітей старшого дошкільного віку з дошкільних закладів №№77,35,43,22. Діти продемонстрували хороші знання з історії України, державних та національних символів, відомих поетів,спортсменів,художників,історичних осіб, визначних місць Черкаського краю.  Цікаво представили команди особливості трвдицій, культури, природи  південного, східного, західного, центрального регіонів нашої держави.Завершальним етапом гри було спільне виконання всіма учасниками пісні "Україна  в нас одна". Винагородою для команд стали  чудові сувеніри-обереги.

Переглядів: 527 | Додав: AlexSHOP | Дата: 10.04.2015 | Коментарі (0)

Яскравим дійством стало проведення фестивалю "Гармонія руху" за участю команд дошкільних навчальних закладів №№25,89,84.Спортивне  свято під назвою "Ура! Ура! Грає в джунглях дітвора!"  пвдготували педагоги дошкільного навчального закладу №84 (завідуюча Колісник Т.П., методист Шиш О.В.). Чудову атмосферу створило  мальовничо створені декорації джунглів, вдало підібрані для команд естафети, феєричні виступи груп підтримки, яскраве музичне оформлення, артистизм ведучої та автора сценарію -інструктора з фізичної культури  дошкільного закладу №84 Ярової Олени Іванівни.

Переглядів: 659 | Додав: AlexSHOP | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

На базі дошкільного навчального закладу №59 (завідуюча Солоха Г.В., методист Хіміч Н.М.) відбулося чергове засідання школи професійної майстерності вихователів, які мають педагогічне звання "вихователь-методист". Продовжуючи обговорення проблеми "Толерантність як один з напрямів гуманістичного виховання" учасники заходу взяли участь у КВЕСТІ "Ми рівні-ми різні-ми разом", обговорили виступ методиста дошкільного закладу Хіміч Н.М. "Умови, принципи та форми виховання толерантності у дітей дошкільного віку",   переглянули інтегроване заняття з дітьми різновікової групи на тему "Допоможемо смайлику". Вихователь групи Бурківська Н.А продемонструвала можливості  поєднання  різних форм та видів роботи  по формуванню толерантних взаємовідносин у дітей середнього та старшого дошкільного віку. Слухачі школи пройшли тест "Толерантний педагог " і зробили самоаналі ... Читати далі »

Переглядів: 645 | Додав: AlexSHOP | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

Новопризначені музичні керівники дошкільних закладів міста мали змогу ознайомитися з особливостями  використання музично-дидактичних ігор  на музичному занятті в процесі слухання музики, співу, виконання музично-ритмічних рухів на музичному практикумі, який підготувала і змістовно провела музичний керівник дошкільного закладу №33 Маслова А.О. Молоді педагоги переглянули роботу з дітьми різних вікових груп та були включені в рольові ігри по проведенню музично-дидактичних ігор.

Переглядів: 624 | Додав: AlexSHOP | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

Ознайомитися з життєвим та творчим шляхом народних майстрів декоративного розпису Марфи Тимченко та Марії Приймаченко молоді педагоги дошкільних закладів міста мали змогу на  занятті художньої студії вихователя ДНЗ № 78 Возної Я.Г.. Яніна Григорівна  ознайомила учасників з основними  прийомами виконання елементів розпису народних майстринь.  Набуті знання молоді педагоги  апробували на практиці під час створення колективного панно, розпису казкових звірів та птахів, створення візерунків  в колі та на смужці. З цікавістю учасники студії ознайомилися  із створеною  в дошкільному закладі Шевченковою світлицею, її розписами.

.

Переглядів: 712 | Додав: AlexSHOP | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

20 березня 2015 року на базі дошкільного навчального закладу № 43

проведено методичне об’єднання вихователів груп дітей середнього дошкільного віку на тему :«Співпраця вихователя з батьками в реалізації завдань освітньої лінії "Мовлення дитини"

Учасників заходу  ознайомили з методами інтерактивної взаємодії дошкільного закладу та сім’ї у  розвитку дитини  вихователь – методист ДНЗ № 43 Вовк О.П. та вихователь ДНЗ № 43 Баранник С.А. Якісно і змістовно провела інтегроване заняття вихователь Світлана Андріївна Баранник, яка  разом з дітьми намагалась «відшукати» щастя.  Зворушливим моментом стала добірка відео – ряду мам вихованців групи, які відверто поділились з присутніми своїми міркуваннями про щастя.

Предметом обговорення в інтерактивній лабораторії стало питання  використ ... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: AlexSHOP | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

Вихователі-методисти дошкільних навчальних закладів обговорили завдання методичної служби по реалізації змісту освітньої лінії "Дитина у світі культури" Базового компоненту дошкільної освіти. Семінар відбувся на базі дошкільного навчального закладу №69 "Росинка"(завідуюча Аксьоненко Т.М, методист УдовиченкоС.В.). Досвідом роботи з означеного питання поділилася методист ДНЗ№69 Удовиченко С.В. у презентаційному викладі "Засоби, форми, методи, прийоми виконання завдань освітньої лінії "Дитина у світі культури". Змістовна робота була проведена на засіданні творчої групи дитячого садка "Підкоряємо Програму", яке провела Світлана Володимирівна.Керівник семінару Огданська Л.О. в практичній роботі з учасниками семінару надала можливість здійснити рефлексію "Який я менеджер освіти". Про важливість вирішення завдань освітньої ліні зазначила у своєму виступі завідуюча міським методичним кабінетом установ освіти Косенкова І.А.
Переглядів: 1086 | Додав: AlexSHOP | Дата: 23.03.2015 | Коментарі (0)

12 березня на базі дошкільного навчального закладу №61 "Ягідка" ( завідуюча Горохівська Н.В., методист Бордунос І.І.) відбулося засідання методичного об'єднання вихователів середніх груп.Змістовно висвітлила тему "Формування правильної звуковимови у дітей 5-го року життя" методист Бордунос І.І. Перегляд тематичного заняття "На гостині у вітрів" ознайомив учасників зібрання з логоритмічними вправами, які доцільно використовувати в практичній роботі по формуванню звуковимови у дітей 5-го року життя.Практикум "Мовлення без недоліків" допоміг вихователям набути практичних навичок використання різноманітних вправ по розвитку фонематичного сприймання, мовного дихання, темпу голосу,використанню артикуляційної гімнастики у формуванні звукової культури мовлення дошкільнят.
Переглядів: 635 | Додав: AlexSHOP | Дата: 23.03.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 »