П`ятниця, 17.05.2024, 13:55

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Головна » Архів матеріалів

Реалізуючи державну політику в галузі дошкільної освіти, пріоритетними в методичній, дослідницько-пошуковій, навчально-виховній діяльності дошкільних навчальних закладів міста у 2017/2018 навчальному році визначити завдання:

1. Продовжити навчально-виховну роботу з дітьми в рамках навчального курсу «Дошкільнятам про освіту для сталого розвитку», реалізуючи в організації освітнього процесу новий зміст освіти для сталого розвитку. Формувати у дітей раннього та дошкільного віку первинні компетенції ресурсозбереження та ресурсозберігаючої поведінки.

2. Сприяти подальшому удосконаленню культури українського мовлення дошкільників як основи формування національно-патріотичних почуттів. Активно використовувати в навчально-пізнавальній діяльності та повсякденному житті дитячого колективу малі фольклорні жанри, твор ... Читати далі »

Переглядів: 1565 | Додав: AlexSHOP | Дата: 24.05.2017 | Коментарі (0)

Керівники дошкільних навчальних закладів міста на семінарі в дошкільному навчальному закладі №63 ( завідувач Середа Т.М., методист Бойченко Н.О.) обговорили важливе питання "Моніторинг якості дошкільної освіти як один з інструментів втілення високоякісної освітньої моделі". Інформаційний виступ завідувача Середи Т.М. був присвячений розкриттю поняття якості дошкільної освіти як комплексної характеристики освітнього процесу в ДНЗ. Методист Бойчекнко Н.О. ознайомила присутніх з результатами апробації кваліметричного підходу до оцінки розвитку дитини, його проблемним та позитивними аспектами. Про напрацювання обласної творчої групи педагогів щодо моделі проведення діагностико-прогностичного скринінга рівня психофізіологічної готовності дитини до школи повідомила учасників семінару член творчої групи, методист дошкільного закладу №10 Коваленко О.В .В обговоренні проблеми семінару взяли участь Степко Є.П. начальник управління ... Читати далі »

Переглядів: 345 | Додав: AlexSHOP | Дата: 22.05.2017 | Коментарі (0)

16 травня в дошкільному навчальному закладі №30 "Вербиченька" (завідувач Смаглій Н.В., методист Шмиголь В.М., інструктор з фізичної культури Ноздратенко Т.Б.) відбулося спортивно-музичне свято "З Україною в серці". Метою свята було поєднання завдань фізкультурно-оздоровчого спрямування з інформацією про історію,побут,звичаї, культуру українського народу. Це педагогам вдалося реалізувати у формі квесту..Дві команди дітей старшої групи "Соняшник" та "Волошка" демонстрували свою кмітливість, швидкість, спритність, вміння взаємодіяти в команді під час ігор-естафет "Зав'яжи стрічки на віночку", "Склади гончарний виріб", "Перенеси мішки із сіллю", "Склади візерунок", "Хто швидше збере набір продуктів для  борщу" та інші. Спостерігати за проведенням квесту та перейняти досвід мали можливі ... Читати далі »

Переглядів: 377 | Додав: AlexSHOP | Дата: 22.05.2017 | Коментарі (0)

11 травня в дошкільному навчальному закладі №25 ( завідувач Кондратенко Л.Б., методист Шамрай М.В.) відбулося підсумкове заняття Школи професійного становлення молодого вихователя. На особливостях проведення навчально-пізнавальної діяльності з дітьми раннього віку зупинилася у своєму виступі-презентації методист Шамрай М.В. Молоді педагоги переглянули майстерно проведене вихователем Бондур О.К заняття-гру "Мишенята", де діти були включені в різноманітну діяльність та познайомилися з живим об'єктом -  мишкою. Активно включилися вихователі в ігровий практикум "Граючись - розвиваємо", де продемонстрували можливості виховного впливу театру, створивши цікаві казкові сюжети пізнавально-морального характеру. Керівник школи Константиновська О.В. активізувала знання молодих педагогів, провівши професійну рефлексію щодо заняття як провідної форми навчально-піз ... Читати далі »

Переглядів: 374 | Додав: AlexSHOP | Дата: 13.05.2017 | Коментарі (0)

Мовний практикум для керівників дошкільних навчальних закладів міста відбувся 4 травня в дошкільному навчальному закладі №84 ( завідувач Колісник Т.П.).Із вступним словом "Мова як виразник мовно-національної вихованості народу" виступила методист міського методичного кабінету Корнелюк Л.П. Практичну роботу з учасниками заходу провела доцент кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики ЧНУ імені Богдана Хмельницького Ярмоленко Г.А., зупинившись на вживанні фразеологізмів, новому правописі слів, наголосу в словах, часто вживаних в педагогічному середовищі русизмів. Завідувач дошкільного закладу Колісник Т.П. поділилася з колегами думками щодо чинників, які має враховувати керівник у спілкуванні з колегами та батьками. Підсумовуючи роботу зібрання завідуюча міським методичним кабінетом установ освіти Косенкова І.А.наголосила на важливості проведення відповідної роботи з педагогічними колективами по удосконален ... Читати далі »

Переглядів: 343 | Додав: AlexSHOP | Дата: 13.05.2017 | Коментарі (0)

Засідання методичного об'єднання виховатлів середніх груп, яке відбулося 27 квітня в дошкільному навчальному закладі №46 ( завідувач Сівкова Н.І., методист Коваль С.П.) було присвячене питанню використання ігор-драматизацій для активізації творчої діяльності дитини. Вихователі переглянули авторське заняття "Пригоди Колобка" в новій поетичній редакції, яка спонукає дітей до вирішення певних проблемних ситуацій, які виникають при зустрічі Колобка з мешканцями лісу. Учасники зібрання відмітили змістовний сюжет заняття, який активізує творчий потенціал дітей .Методиств Коваль С.П підготувала вихователям методичні рекомендації, які допоможуть в організації навчально-пізнавальної діяльності з використанням гри-драматизації. Учасники методичного об'єднанання ознайомилися з новими видами театрів та виявили свій хист у створенні цікавих сюжетів для театралізованих виста ... Читати далі »

Переглядів: 398 | Додав: AlexSHOP | Дата: 13.05.2017 | Коментарі (0)

19 квітня відбулося засідання школи педагогічної майстерності в дошкільному навчальному закладі №87 "Дельфін" (завідувач Аксьонова Т.І., методист Чайка С.Г.). Тематичне заняття з дітьми молодшої групи "Червона калина під вікном" професійно провела вихователь Рямова І.М. Питання формування у дітей сучасних рис національного характеру грунтовно розкрила керівник школи Вовк О.П. та провела практичну роботу із слухачами  та знання вихователями народознавства, історії та культурних пам'яток Черкас.

Переглядів: 312 | Додав: AlexSHOP | Дата: 20.04.2017 | Коментарі (0)

Майстер-клас вихователя дошкільного навчального закладу №43 "Морська хвиля" Нечаєвої Л.В. був присвячений впровадженню в освітній процес гудзикотерапії як засобу розумової та творчої активності дошкільника. Педагог ознайомила колег з історією винайдення гудзика, діяльністю заводу по виготовленню гудзиків в місті Черкаси, особливостями використання гудзхикотерапії в роботі з дітьми. Учасники зібрання включились в практичну роботу по оволодінню різними видами діяльності з гудзиками. Керівник майстер-класу поділилася з колегами скарбничкою гудзиків для створення умов впровадження гудзикової гри в дитячі колективи вихователів. Вихователі виявили готовність до використання гудзикотерапії в роботу зі своїми вихованцями.

Переглядів: 747 | Додав: AlexSHOP | Дата: 20.04.2017 | Коментарі (0)

Вихователі-методисти дошкільних закладів міста на семінарі, засідання якого підготував дошкільний навчальний заклад №70 (завідувач Булатецька Т.П., методист Константиновська О.В.) обговорили важливе питання "Вплив методичної роботи на якість навчально-виховного процесу та рівень сформованості життєвої компетентності дошкільника". Обговорення теми відбувалося у формі ділової гри "Засідання науково-методичного суду дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №70 "Настуся", в якій взяли участь педагоги та адміністрація дошкільного закладу. Від "присяжних суду"- методистів дошкільних закладів, керіник семінару Огданська виголосила поради методисту, які сприятимуть успішному керівництву педагогічним колективом. Експертами виступи завідуюча міським методичним кабінетом Косенкова І.А та методист міського методичного кабінету Корнелюк Л.П., які зазнач ... Читати далі »

Переглядів: 288 | Додав: AlexSHOP | Дата: 20.04.2017 | Коментарі (0)

В рамках проблемної теми Школи педагогічної майстерності вихователів, які иають вищу кваліфікаційну категорію та педагогічне звання"вихователь-методист " "Формування у дітей сучасних рис національного характеру" було проведено засідання в дошкільному навчальному закладі №23 "Струмочок" (завідувач Калініченко О.Ф.методист Чаус О.С) на тему" Міні-музей в освітньому процесі дошкільного закладу". З особливостями організації міні-музеїв слухачів школи ознайомила методист Чаус О.С. Вихователі дошкільного закладу презентували гостям міні-музеї, які діють в групах: годинників, іграшок,рушника, посуду,ляльки-мотанки,українського побуту. Слухачам школи було запропоновано обгрунтувати можливість створення міні-музею за окремими експонатами:веретено,сало, гребінь. З цим завданням педагоги успішно справилися.

Переглядів: 331 | Додав: AlexSHOP | Дата: 20.04.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 16 17 »