П`ятниця, 17.05.2024, 21:34

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Головна » Архів матеріалів

Щороку весняної пори вихованці дошкільних навчальних закладів міста мають можливість продемонструвати свою пісенну, хореографічну, художньо-мовленнєву майстерність на дитячому фестивалі «Музичний дивокрай». Метою фестивалю є розвиток творчих здібностей дітей в різних видах музичної діяльності, збагачення їх музичного досвіду, удосконалення виконавчих навичок, активізації творчих пошуків музичних керівників дошкільних навчальних закладів міста. Участь у фестивалі взяли дитячі пісенні та танцювальні колективи, дуети, окремі виконавці та батьки вихованців дошкільних навчальних закладів №№39,90,43,30,91,34,2,50,31,81,5,41,72,65,10,86. Учасники фестивалю продемонстрували вис ... Читати далі »

Переглядів: 359 | Додав: AlexSHOP | Дата: 20.04.2017 | Коментарі (0)

Методисти-початківці на засіданні школи обговорила важливе питання щодо ефективних шляхів реалізації освітньої лінії "Мовлення дитини". Грунтовно це питання розкрили педагоги дошкільного навчального закладу №29 "Ластівка" (завідувач Єрмоленко Л.О., методист Кияниця Н.В),, на базі якого відбулося засідання. Молоді методисти мали можливість переглянути мовленнєві заняття: "Люби свою родину" (вихователь Крохмаль І.Ю.) та "Чарівний наголос" ( учитель-логопед Гавриш Н.Ф.). Виступ методиста Кияниці Н.В. "Формування мовленнєвої компетентності дитини засобами інноваційних технологій" зорієнтував слухачів школи на можливості використання інноваційних технологій в мовленнєвій роботі з дітьми. В ході викладу матеріалу молоді методисти включалися в апробацію технологій "Мнемотехніка", "ТРВЗ", "Суміжне мовлення&q ... Читати далі »

Переглядів: 375 | Додав: AlexSHOP | Дата: 20.04.2017 | Коментарі (0)

6 квітня відбулося чергове засідання методичного об'єднання вихователів старших груп з теми "Забезпечення умов для розкриття особистісного потенціалу дитини" Педагоги дошкільного навчального закладу №5 (завідувач Левчук К.Д., методист Бурлака Н.Я.), на базі якого відбувалося засідання, підготували якісний теоретичний виклад проблеми та практичний показ роботи з дітьми на інтегрованому занятті "Подорож до монетного двору" (вихователь Величко О.В.) Керівник методичного об'єднання Л.В.Надоложко залучила слухачів до визначення засобів розвитку особистісного потенціалу дошкільника в творчій лабораторії вихователя, в роботу якої активно включилися учасники засідання.

Переглядів: 317 | Додав: AlexSHOP | Дата: 20.04.2017 | Коментарі (0)

Слухачі школи становлення молодого педагога на черговому засіданні в дошкільному навчальному закладі №9 "Ластівка" мали можливість обговорити питання щодо значення книги у вихованні та розвитку дошкільників. Досвідом роботи з цього питання поділилася досвідчений вихователь дошкільного закладу СтепанюкТ.А.Чудове літературно-музичне дійство "Книга вчить як на світі жить" підготували вихованці старшої групи (вихователь Степанюк Т.А., музичний керівник Сапітон Л.О.), підкресливши особливості впливу казок, оповідань, віршів, малих форм фольклору на формування особистості дошкільника. Молоді педагоги активно включились у створення проекту оформлення та змістового наповнення  літературного центру для різних вікових груп.

Переглядів: 348 | Додав: AlexSHOP | Дата: 06.04.2017 | Коментарі (0)

Вихователь дошкільного навчального закладу №90 "Весняночка" Попова В.О. провела для колег майстер-клас "Формування у дошкільників поведінки, що відповідає ідеям сталого розвитку" На сюжетно-ігровому занятті "Друзі завжди поруч" Валентина Олександрівна продемонструвала можливості проблемно-ігрових ситуацій у вправлянні малюків у екологічно-доцільній поведінці. Учасники зібрання мали можливість повправлятися у розписі, взявши незвичайну основу для своїх малюнків - пташине пір'я та познайомитися з творчістю американської художниці Джулії Томпсон, атором величних пейзажів її рідного краю.Як стверджує сама художниця, спочатку вона звернулась до цього заняття лише для того, щоб знайти хоч якесь застосування пір'ю,що випадало з крил павичів, які належать її матері. Створеними на пір'їні композиціями всі залишилися задоволеними.

Переглядів: 336 | Додав: AlexSHOP | Дата: 06.04.2017 | Коментарі (0)

23 березня в дошкільному навчальному закладі №89 «Віночок» відбулися фінальні ігри ХХІУ –го міського шашкового турніру серед вихованців дошкільних навчальних закладів міста. Метою конкурсу є популяризація шашкової гри, виявлення найсильніших шашкістів та розширення можливостей вихованців дошкільних навчальних закладів у розвитку їх інтелектуальних здібностей. Учасниками фіналу стали переможці зональних змагань - вихованці дошкільних навчальних закладів №№55,41,62,70,81,69,30 (серед хлопчиків), №№ 55,41,60,70,5,1,43 (серед дівчаток). Перемогу у фінальних іграх здобули:

 Серед дівчаток.

1 місце - Безверха Ірина – дошкільний навчальний заклад №55

2 місце - Кузьменко Тетяна – дошкільний навчальний заклад №60

3 місце – Чичужко Софія – дошкільний навчальний заклад №43

Серед ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: AlexSHOP | Дата: 23.03.2017 | Коментарі (0)

На черговому засіданні школи професійного становлення молодого вихователя 22 березня в дошкільному навчальному закладі №72 "Струмочок" ( завідувач Фурса І.О., методист Приступа О.Ф.) вихователі-початківці мали змогу переглянути заняття з дітьми середньої групи на тему" Україна - моя Батьківщина". Вихователь Неупокоєва Л.Б. залучила дітлахів до розмови про український народний побут, про сьогоднішні події та події минулого, про ураїнські страви, народні ігри, а також залучила вихованців до виготовлення народної страви - вареників, ліпили яких діти із великим задоволенням. Діти разом із присутніми емоційно виконали пісню "Моє ім'я -Україна". Змістовний виступ методиста дошкільного закладу Приступи О.Ф. ознайомив присутніх із структурними компонентами заняття та особливостями написання програмового змісту. Молоді педагоги в тимчасових творчих групах успішно виконали завдання керівника школи Конс ... Читати далі »

Переглядів: 354 | Додав: AlexSHOP | Дата: 22.03.2017 | Коментарі (0)

17 березня вихователь Яценко Н.Г з дошкільного навчального закладу №9 провела майстер-клас з питання "Формування у дошкільників оцінних ставлень до явищ соціальної дійсності" в ході якого продемонструвала навчально-пізнавальну діяльність з дітьми молодшого дошкільного віку "Несподівані зустрічі". В ході діяльності малюки мали можливість показати своє ставлення до рідних,проаналізувати поведінку своїх ровесників з групи, помирити Машу і Михасика, прочитати вірші про дружбу і взаємодопомогу, пограти веселих ігор тощо. Ніна Григорівна у своєму виступі познайомила колег з формами, методами і прийомами формування у дошкільників позитивно-емоційного ставлення до навколишнього, запропонувала  учасникам спробувати себе у створенні ситуацій морального вибору.

Переглядів: 362 | Додав: AlexSHOP | Дата: 22.03.2017 | Коментарі (0)

Учасники методичного об'єднання музичних керівників, яке відбулося в дошкільному навчальному закладі №21 (завідувач Єрмольчева Л.В., методист Сердюк А.О.), обговорили питання організації музичного виховання в групах дітей раннього віку. Можливості малюків у виконанні пісень, музично-ритмічних рухах, грі на музичних інструментах та в  музичних іграх продемонстрували педагоги дошкільного закладу на музичному занятті "Малята в гостях у Михасика" (музичний керівник Коротченко О.В. вихователь Харченко Л.М.). Досвідом в організації музичних занять з дітьми раннього віку поділилася з колегами музичний керівник Коротченко О.В.Цікавинки в роботі з малюками продемонстрували музичні керівники ДНЗ№41,69,34,9. З весняними святами привітали учасників зібрання студенти Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського

Переглядів: 353 | Додав: AlexSHOP | Дата: 22.03.2017 | Коментарі (0)

В дошкільному навчальному закладі №73 "Мальвіна" (завідувач Цегвінцева А.В., методист Сорокіна Г.В.) 15.03.2017 року відбулося засідання методичного обєднання вихователів середніх груп. На обговорення було винесено питання"Моніторинг рівня логіко-математичної компетентності дітей 5-го року життя".Досвідом роботи по формуванню логіко-математичної компетентності поділилася вихователь Петраш Н.О., яка провела з вихованцями заняття "Допоможемо фіксикам", продемонструвавши доцільні форми і методи, які допомагають  педагогу виявити рівень засвоєння дітьми математичних знань. Змістовним був виступ Наталії Олексіївни щодо створення в груповому осередку сприятливих умов для логіко-математичної діяльності дошкільнят та значення моніторингу для успішного засвоєння дітьми програмових вимог. Учасники заходу в колективній творчій справі розробляли інстр ... Читати далі »

Переглядів: 357 | Додав: AlexSHOP | Дата: 15.03.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 16 17 »