П`ятниця, 19.04.2024, 02:28

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів

16 березя в дошкільному навчальному закладі (дитячий садок) спеціального типу №29 "Ластівка"  (завідувач Єрмоленко Л.О., вихователь-методист Кияниця Н.В.)відбулося чергове засідання школи педагогічної майстерності для вихователів, які мають вищу кваліфікаційну категорію та вихователів, які мають педагогічне звання "вихователь-методист. Учасники школи продовжили розгляд теми " Дитяче експериментування як шлях розвитку пізнавальної мотивації. Новіпідходи до дослідження води продемонструвала зі своїми вихованцями вихователь старшої групи Маляренко О.А. на занятті " У світі хімічних чудес". Змістовний коучинг "Дитяче експериментування" для присутніх провела вихователь-методист Кияниця Н.В., залучивши до виконання педагогічних завдань з обговорюваної теми. Вихователь Карасевич Л.О залучила учасників до квесту "Пошук складників",на станціях якого вони успішно виконали за ... Читати далі »

Переглядів: 361 | Додав: AlexSHOP | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)

Актуальне питання " Активні форми методичної роботи з кадрами крізь призму інноваційної дошкільної освіти" розглянули вихователі-методисти закладів дошкільної освіти міста на семінарі, який відбувся 15 березня в дошкільному навчальному закладі №61 "Ягідка" ( завідувач Горохівська Н.В., вихователь-методист Бордунос І.І.). Про можливості STEM - технологій та їх роль у розвитку особистості дошкільника повідомила присутнім Зоря Ю.М. - завідувач навчально-тренінгового центру STEM - освіти КНЗ "ЧОІПОПП ЧОР". Змістовну роботу з педагогами дошкільного закладу продемонструвала вихователь-методист Бордунос І.І. в ході методичного квесту. Як сучасна інноваційна форма роботи з педагогами квест дав можливість вихователям обговорити використання в освітньому процесі сучасних технологій: сторітеллінгу, сендплею,психолого-педагогічного проектування діяльності дітей (Т.Піроженко С.Ладивір), технології навчання дітей "Чую, бачу, р ... Читати далі »

Переглядів: 276 | Додав: AlexSHOP | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)

28 лютого в дошкільному навчальному закладі(ясла-садок) №9 "Ластівка"( завідувач Гранкіна-Василенко Н.Л., вихователь-методист Дем'яненко Л.А.) відбулося засідання методичного об'єднання інструкторів з фізичної культури на тему "Виховання у дошкільнят стійкого інтересу до рухової активності". Досвідом роботи з означеного питання поділилася з колегами інструктор з фізичної культури Чембай Н.В., наголосивши на важливому значенні особистості інструктора, вихователя, ігрових методів, цікавих сюжетів, сюрпризних моментів в організації фізкультурно-оздоровчої роботи в закладі дошкільної освіти та в мотивації малюків до активної рухової діяльності. Емоційне піднесення серед дошкільнят панувало на пізнавально-спортивному святі " Подаруємо планеті Земля рятівний круг", де малята в спортивних естафетах "очищали" річку від сміття, вивішували шпаківні для птахів,висаджували дер ... Читати далі »

Переглядів: 338 | Додав: AlexSHOP | Дата: 03.03.2018 | Коментарі (0)

Учасники школи педагогічної майстерності для вихователів, які мають вищу кваліфікаційну категорію та вихователів, які мають педагогічне звання "вихователь-методист" обговорюють на своїх засіданнях актуальну тему "Дитяче експериментування як шлях розвитку пізнавальної мотивації. Педагогічний колектив дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №59 "Петрушка" ( завідувач Солоха Г.В., вихователь-методист Муренко Н.М).на засідання школи, яке відбулося 27 лютого,підготував перегляд дослідницько-пошукової діяльності дітей середньої групи "Чомусики у чарівній кімнаті"( вихователь Чекаленко Т.В.), де діти проводили досліди з рідинами, повітрям, твердими об'єктами і робили самостійні висновки щодо їхніх властивостей, встановлювали взаємозалежності.Змістовний виступ підготувала вихователь Шапочка Л.М.. Вона поділилася досвідом роботи з питання &qu ... Читати далі »

Переглядів: 255 | Додав: AlexSHOP | Дата: 03.03.2018 | Коментарі (0)

23 лютого в дошкільному навчальному закладі №90 ( завідувач Байка Н.Ф., вихователь-методист Гончарова Г.В.) на черговому засіданні міської школи методиста-початківця учасники обговорили питання "Організація фізкультурно-оздоровчої роботи в закладі дошкільної освіти".При перегляді фізкультурного заняття з дітьми старшого дошкільного віку " В країні веселого м'ячика" молоді педагоги здійснювали відповідні виміри щодо затрат часу на всі види діяльності і обчислили загальну та моторну щільність заняття.Медична сестра знімала показники реакції серцево-судинної системи на фізичні навантаження для визначення тренувального ефекту  заняття. Учасники зібрання проаналізували графік пульсометрії. Методист міськметодкабінету Корнелюк Л.П. ознайомила методистів-початківців з сучасними здоров'яформуючими та здоров'язберігаючими технологіями. Вихованці дошкільного закладу продемонстрували пр ... Читати далі »

Переглядів: 296 | Додав: AlexSHOP | Дата: 23.02.2018 | Коментарі (0)

В дошкільному навчальному закладі №22 ( завідувач Литовченко Н.В., вихователь-методист Огданська Л.О.) пройшло заняття методичного практикуму " Алгоритм здійснення комплексного вивчення стану організації життєдіяльності дітей". Учасники практикуму мали можливість переглянути контрольне заняття з логіко-математичного розвитку дітей 5-го року життя ( вихователь Удовченко І.Ю.) та здійснити комплексну оцінку переглянутого за розробленою схемою.Грунтовний виклад щодо контрольно-аналітичної діяльності вихователя-методиста в закладі дошкільної освіти зробила Людмила Олександрівна, яка в ході викладу активізувала колег до визначення основних позицій у здійсненні методистом контролю.Учасники зібрання отримали міні-путівник з контрольно-аналітичної діяльності в закладі дошкільної освіти, який підготувала адміністрація закладу.

Переглядів: 339 | Додав: AlexSHOP | Дата: 23.02.2018 | Коментарі (0)

 21 лютого, в Міжнародний День рідної мови у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 72 «Струмочок» було проведено музичне свято «Спогади бабусиної скрині». Розпочався цей день урочисто! Колоритні вишиванки,яскраві віночки, чудове оформлення музичної зали в стилі старовинної української світлиці, святково одягнені діти та дорослі. Свято було насичене різноманітними жанрами усної народної творчості, гуморесками, народними іграми, піснями . Сюжет свята мав за мету розкрити дітям усю красу української мови, її багатство. Діти з великою зацікавленістю розплутували чаріний клубочок, який показував їм скарби бабусиної скрині – вишиванки, рушники, чобітки-сап’янці, козацьку шапку, віночок, І про всі ці обереги малята розповідали вірші, виконували пісні, таночки, співали колискову. Це було зворушливо, цікаво, незабутньо. У святі взяли участь слухачі міської школи ... Читати далі »

Переглядів: 350 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

20 лютого в дошкільному навчальному закладі №2 (завідувачКоваль Г.І., вихователь-методист Аннаєва І.А.) вихователі середніх груп на черговому засіданні методичного обєднання обговорили важливу тему формування ціннісних орієнтирів у дітей. Ігрове заняття "Квест від Снігової королеви", яку з вихованцями середньої групи провела вихователь Бобер Л.Д.,продемонструвало уявлення дітей про добрі і погані вчинки,про добро і зло, про позитивну поведінку героїв мультфільму і про негідну поведінку, яку діти засудили. Активно діти включалися у виконання завдань, щоб допомогти Сніговій королеві і були задоволені, отримавши подяку за надану допомогу. Цікавим і корисним для присутніх був виступ завідувача кафедри педагогіки та освітнього менеджменту КНЗ "Черкаський ОІПОПП ЧОР", кандидата педагогічних наук Гарячої С.А. " Формування загальнолюдських цінностей - духовна основа освітнього простору". Зм ... Читати далі »

Переглядів: 306 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

Читання - це віконце, через яке діти бачать, пізнають світ і самих себе.Ці слова В.Сухомлинського були майстерно проілюстровані педагогами дошкільного навчального закладу №37 ( завідувач Михайленко Л.В.,вихователь-методист Теплова Т.М.), на базі якого 16 лютого відбулося засідання методичного об'єднання вихователів старших груп. Разом з вихователем Куцоконь Л.М. діти старшої групи на занятті " В країні Веселої Поезії" створили книгу, де розмістили цікаві поетичні твори сучасних українських поетів, попередньо оцінивши вчинки героїв. Корисною для учасників зібрання була інформація про поетів Черкащини - І.Дубініна, Г.Білоуса,Н.Бонь, Д.Бондар,А.Горбівненко, О.Прилуцького,,О.Солодара, І.Зеленько, яку змістовно підготувала головний бібліотекар Черкаської обласної бібліотеки для дітей Косенко І.М. Вихователі активно включилися в колективну творчу справу "Літературна студія", де сстворили власні ... Читати далі »

Переглядів: 343 | Додав: AlexSHOP | Дата: 16.02.2018 | Коментарі (0)

15 лютого відбулося чергове заняття школи методиста-початківця в дошкільному навчальному закладі №65 "Котигорошко" (завідувач Григораш О.Є,вихователь- методист Шаленська Г.Т.). Тема, яку обговорили методисти-початківці: "Прогулянка як засіб формування життєвої компетентності дошкільника". Змістовну інтерактивну лекцію з виконанням практичних завдань підготувала з означеної теми методист дошкільного закладу Шаленська Г.Т. Цікавинками в організації прогулянки поділилася вихователь старшої групи Мельник Т.М. у своєму виступі з відеопереглядом фрагментів прогулянок "Під зимовим небом "Котигорошка". Молоді вихователі-методисти отримали пакет методичних матеріалів щодо вимог до планування та проведення прогулянок в різних вікових групах.

Переглядів: 330 | Додав: AlexSHOP | Дата: 15.02.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 16 17 »