Вівторок, 30.04.2024, 20:22

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів
Чергове зпсідання школи методиста-початківця відбулося 3 лютого на базі дошкільного навчального закладу №59 (завідувач Солоха Г.В.методист Хіміч Н.М.).На обговорення було винесено питання "Інтерактивні технології методичної роботи з педагогічними кадрами". Молоді керівники взяли учвсть в квесті"Толерантність як один із напрямів гуманістичного виховання", який якісно підготовили і провели педагоги дошкільного закладу. Як одну з форм методичної роботи учасники зібрання переглянули творчий портрет інструктора з фізичної культури ДНЗ№59 С.М.Руднєва,змістовно та оригінально презентований їх колегою-методистом ДНЗ№59 Хіміч Н.М. На допомогу в організації роботи з педагогічним колективом молоді методисти отримали методичний дайджест інтерактивних форм методичної роботи з педагогами.
Переглядів: 366 | Додав: AlexSHOP | Дата: 16.02.2016 | Коментарі (0)

Прикраса новорічної ялинки – приємне заняття, завдяки якому і малюки і дорослі відчувають атмосферу свята, яке наближається. Цього року головна ялинка країни виконана в народному стилі. Ця ідея дуже сподобалася педагогам дошкільного навчального закладу(ясла-садок) №61 «Ягідка», і вони вирішили втілити її в своєму дошкільному закладі. Ініціювали створення ялинкового наряду для зеленої красуні в еко-народному стилі завідувач Горохівська Н. В., вихователь – методист Бордунос І. І. Колектив закладу підтримав пропозицію та із задоволенням втілив її в життя. Напередодні святкових ранків для прикрашання новорічної ялинки завгосп Тенжицька Т. М. випікала медові пряники у вигляді птахів, зірочок, сердечок, хатинок; кастелянка Коваль Ю. М. виготовила іграшки – вишиванки. Готовими смаколиками та іграшками – вишиванками вихователі прикрасили новорічну ялинку. Настав час новорічних ранків. В святково прикрашеній залі дітей та батьків зустрічала зелена українська красуня. Під час проведення новорі ... Читати далі »
Переглядів: 432 | Додав: AlexSHOP | Дата: 28.12.2015 | Коментарі (0)

Вихователі молодших груп дошкільних закладів міста на засіданні методичного об'єднання обговорили питання "Особливості формування емпатії у дітей молодшого дошкільного віку". Засідання відбулося 16 грудня 2015 року в дошкільному закладі №33 "Супутник". Педагогічний колектив дошкільного закладу (завідувач Фещенко Л.І.вихователь-методист Смирнова О.М.)забезпечили теоретичне висвітлення, практичний показ роботи з дітьми та активне обговорення проблеми із слухачами заходу, яке відбулося в атмосфері діловитості, товаристкості,довіри. Вихователь дошкільного закладу Хижняк А.Г. в організованій навчально-пізнавальній діяльності "Чуйні діти" продемонструвала цікаві форми та методи, які сприяють формуванню у малят емоційної грамотності. Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри практичної психології ЧНУ імені Богдана Хмельницького Куліш О.В. у своєму виступі розкрила психологічні особливості формування емпатії у молодших дошкільників. На основних завданнях педагогічної діяльності щодо формуванн ... Читати далі »
Переглядів: 357 | Додав: AlexSHOP | Дата: 17.12.2015 | Коментарі (0)

10 грудня 2015 року відбувся семінар для вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів міста, на якому розглядалося питання впровадження в освітній процес міжнародного проекту "Освіта для сталого розвитку в дії". Питання "Навчально-методичне забезпечення освіти для сталого розвитку" висвітлила методист міського методичного кабінету Корнелюк Л.П. Педагоги дошкільного закладу №25 "Пізнайко" (завідувач Кондратенко Л.Б., вихователь-методист БардикА.О.), на базі якого проходив семінар, поділилися напрацьованим за перший квартал навчального року досвідом реалізації парціальної програми "Дошкільникам про освіту для сталого розвитку", продемонстрували цікаві форми роботи з дітьми та батьками, підготували яскраву демонстрацію новорічних костюмів, виготовлених з покидькового матеріалу. Учасники заходу були вражені креативним вирішенням дизайну костюмів Герди і Кая, україночки, королеви квітів, паперової феї, Мальвіни,мушкетера та інших героїв новорічних свят. Методисти взяли участь в аук ... Читати далі »
Переглядів: 432 | Додав: AlexSHOP | Дата: 10.12.2015 | Коментарі (0)

Вихованці дошкільних навчальних закладів №№70,73,87,89,25,84,83 взяли участь в благодійному концерті "Школа скликає друзів", ініційованому учнівським та педагогічним колективом Черкаської спеціалізованої школи 1-111 ступенів №28 (директор Скорик Т.А.). Вихованці порадували глядачів яскравими номерами: флеш-мобом "Україна-єдина" (ДНЗ№83), піснею "Пшениченька" (ДНЗ№87), таночком з парасольками (ДНЗ№73, українськими таночками(ДНЗ№№89,70,25), веселою композицією "Козачата" (ДНЗ№84).Тепло зустріли глядачі пісенні та танцювальні номери, підготовлені учнями школи. Завдяки благодійному концерту були зібрані кошти на допомогу хворому хлопчику з дошкільного закладу №84 та учениці 8 класу школи №28
Переглядів: 369 | Додав: AlexSHOP | Дата: 07.12.2015 | Коментарі (0)

Управлінський аспект реалізації ідей освіти для сталого розвитку обговорили завідувачі дошкільними навчальними закладами міста на семінарі, який відбувся 4 грудня 2015 року в дошкільному навчальному закладі №22"Жайворонок" (завідувач Литовченко Н.В., вихователь-методист Огданська Л.О.) Змістовну роботу з означеної теми провела з учасниками семінару Кудін В.С, завідувач лабораторії виховної роботи ЧОІПОПП, регіональний координатор проекту "Освіта для сталого розвитку". Завідувач дошкільним закладом Литовченко Н.В. розкрила деякі аспекти роботи педагогічного колективу з обговорюваної проблеми, запропонувала переглянути створений відеофільм використання в освітній роботі з дітьми прийомів емпауерменту. У виступі завідувача дошкільним закладом №73 Цегвінцевої А.В. був зроблений аналіз змісту парціальної програми "Дошкільникам - про освіту для сталого розвитку" та зазначено відповідність програми Базовому компоненту дошкільної освіти. Підводячи підсумок семінару завідуюча міським методичним ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: AlexSHOP | Дата: 07.12.2015 | Коментарі (0)

Інструктори з фізичної культури дошкільних навчальних закладів міста обговорили важливе питання фізичної готовності випускників дошкільного закладу до шкільного навчання.Методичне обєднання відбулося 3.12.2015 в дошкільному навчальному закладі №50 "Світлофорчик" (завідувач Кульбашна Л.Г., вихователь-методист Валовенко Н.М.). Головні складові фізичної готовності дошкільників до шкільного навчання грунтовно розкрили в презентації вихователь-методист Валовенко Н.М. та у своєму виступі учитель початкових класів школи №17 Войцеховська Н.В. Спортивно-масовий захід " З фізкультурою ми дружимо, козацької слави заслужимо" з дітьми трьох старших груп дошкільного закладу продемонстрував можливості оздоровчого хортингу в формуванні фізичної готовності дошкільників.Інструктор з фізичної культури дошкільного закладу Полякова Л.Л., яка підготувала цей спортивний захід, показала високий рівень фізичних умінь та якостей своїх вихованців, оригінальні вправи з палицею,стрічками, м'ячами, змістовний підбі ... Читати далі »
Переглядів: 436 | Додав: AlexSHOP | Дата: 07.12.2015 | Коментарі (0)

Учасники школи педагогічної майстерності, засідання якої відбулося 27 листопада на базі дошкільного навчального закладу №34 "Дніпряночка" (завідувач Перцева О.В., методист -Богун М.В.),обговорили актуальну проблему" Освіта для сталого розвитку. Особливості її організації в дошкільному закладі". Вихователь старшої групи Кравченко Л.О.високопрофесійно продемонструвала спільну діяльність з дітьми за темою "Подарунки" парціальної програми "Дошкільникам про освіту для сталого розвитку". Колеги відзначили професійність вихователя, партнерську взаємодію з вихованцями, доцільність форм організації пізнавальної діяльності, вмотивованість діяльності, забезпечення права дітей на вибір, вільне висловлювання, їх самостійність, активність у вирішенні проблемних ситуацій, якість мовленнєвих висловлювань. Методист дошкільного закладу Богун М.В.змістовно окреслила в своїй презентації виховні та розвивальні можливості методів педагогіки емпауерменту у формуванні моделей поведінки дошкільників для сталог ... Читати далі »
Переглядів: 1289 | Додав: AlexSHOP | Дата: 30.11.2015 | Коментарі (0)

27.11.2015 року у дошкільному навчальному закладі № 63 «Тополька» відбулося методоб’єднання вихователів груп старшого віку «Навчання дітей старшого дошкільного віку моделей поведінки для сталого розвитку. Педагогіка емпауерменту в реалізації ідеї сталого розвитку», завідувач – Середа Т.М., вихователь-методист – Бойченко Н.О.). Відкрила захід Корнелюк Л.П. яка відмітила, що перехід дитини з дитячого садка у школу є важливим етапом її життя, який пов’язаний не лише зі зміною середовища, а й із відповідними процесами самоусвідомлення, зіткненням з новими проблемами, відкриттям у собі нових можливостей. Вихователь Задорожня О.М. разом зі своїми вихованцями показали відкритий перегляд «Бережемо папір – бережемо ліс» з елементами сталого розвитку. За допомогою різних форм та методів діти досліджували процес виникнення паперу, відвідали музей паперу, майстрували різні поробки та вчилися економно і бережливо використовувати папір в повсякденному житті. Вихователь-методист Бойченко Н.О. за ... Читати далі »
Переглядів: 486 | Додав: AlexSHOP | Дата: 30.11.2015 | Коментарі (0)

Вихователі середніх груп на засіданні методичного об'єднання обговорили питання " Емоційна сфера дитини та її роль у патріотичному вихованні". Засідання відбулося 25 листопада 2015 року в дошкільному навчальному закладі №57 "Волошка" (завідувач Шарапа В.Р., вихователь-методист Стеценко Т.І.) Якісно підготувала перегляд навчально-пізнавальної діяльності дітей на тему "Моя маленька батьківщина" з використанням дослідницької діяльності, розповідей дітей за опорними схемами, роботою з коректурними таблицями Н.Гавриш, відеопереглядом вихователь Андрійчук С.В.Психологічний аспект формування у дітей основ патріотичних почуттів розкрила практичний психолог дошкільного закладу №73 КикотьІ.І. Зміст та форми патріотичного виховання дітей середньої групи обговорили учасники зібрання працюючи в динамічних об'єднаннях за напрямками: культурно-естетичним,історико-краєзнавчим, екологічним.
Переглядів: 430 | Додав: AlexSHOP | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 17 »