Субота, 20.04.2024, 09:15

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів
23 березня відбулося засідання вихователів середніх груп. Педагоги дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №32 "Теремок"(завідувач Білоус Н.О, методист Порпленко Ю.А.) поділилися з колегами досвідом з означеного питання, продемонстрували сучасні форми роботи з дітьми під час перегляду сюжетно-ігрового заняття "Квітка доброти".Учасники зібрання активно включилися в обговорення форм, методів і прийомів формування соціально доцільної поведінки дошкільників
Переглядів: 334 | Додав: AlexSHOP | Дата: 29.03.2016 | Коментарі (0)

Протягом тижня відбулося три засідання школи молодих педагогів. 16.03.2016 на базі дошкільного навчального закладу(ясла-садок)№76""Золотий півник" (завідувач Норенко Л.Г.,методист Онищук С.С.)пройшло засідання школи професійного становлення для вихователів та музичних керівників, де учасники переглянули підготовлене дітьми старшої групи свято "Дзвенить струмочком рідна иова",об'єднавшись у команди "Жовтих","Блакитних","Зелених" взяли участь в мовному практикумі,,де утворювали фразеологізми, складали прислів'я з перших та останніх букв слів, розставлених за алфавітом,виступали у ролі перекладачів тощо. 18.03.2016 на базі дошкільного закладу компенсуючого типу №23"Струмочок"(завідувач КалінченкоО.Ф.,методист Чаус О.С) школа професійного становлення вихователів продовжила роботу і слухачі обговорили особливості ... Читати далі »

Переглядів: 470 | Додав: AlexSHOP | Дата: 22.03.2016 | Коментарі (0)

Музичні керівники дошкільних закладів міста на засіданні методичного об'єднання в дошкільному навчальному закладі(ясла-садок)№46 "Малюк"(завідувач Сівкова Н.І. методист Коваль С.П.)обговорили питання впливу музики на емоційну сферу дошкільника. Означене питання висвітлила в своєму виступі методист Коваль С.П. Схвальні відгуки колег отримала авторська постановка музичної феєрії "Сумний, сердитий, радісний, привітний - світ почуттів такий різноманітний". Сценарій дійства розробили музичний керівник Масенко С.С. в поетичному викладі методиста Коваль С.П.Дійство органічно поєднало мотиви народного свята Стрітення, театралізовану постановку, музичні та танцювальні номери, гру на музичних інструментах.Активно працювали учасники заходу в тимчасових творчих групах визначаючи музичні твори, які допомагають підкреслити емоційний стан людини-сум, радість, тривогу, спокій. Активну участь в роботі методичного об'єднання взяли музичні керівники Маслова А.О (ДНЗ№33), Косаренко Л.І.(ДНЗ№89), Максунова ... Читати далі »
Переглядів: 362 | Додав: AlexSHOP | Дата: 12.03.2016 | Коментарі (0)

Майстер-клас вихователя дошкільного закладу №54 Михайленко Н.В. буз присвячений важливій темі ознайомлення дітей з відомими людьми рідного краю. На інтегрованому занятті "Літературні намистинки", яке вихователь провела разом з татусем свого вихованця, педагог продемонструвала інтерактивні методи роботи з літературним твором і ознайомила дітей з поезією нашої землячки Тамари Коломієць. Поділилася досвідом роботи по ознайомленню дітей з творами українських письменників. Присутні високо оцінили роботу своєї колеги, відмітили великі можливості використаних педагогом прийомів і їх важливість використання у своїй педагогічній діяльності.

Переглядів: 362 | Додав: AlexSHOP | Дата: 29.02.2016 | Коментарі (0)

Протягом тижня були проведені методичні заходи, присвячені важливому питанню формування у дошкільнят основ безпеки життєдіяльності. На занятті майстер-класу вихователь дошкільного закладу №29 "Ластівка" Щуцька Н.М. поділилася досвідом роботи з теми "Інформування дітей про можливі небезпеки та засоби запобігання", продемонструвала сучасні методичні прийоми організації навчально-пізнавальної діяльності з дітьми на інтегрованому занятті з елементами театралізації "Пригоди маленьких козенят".

На методичному об'єднанні вихователів середніх груп, яке відбулося 24 лютого в дошкільному закладі №1 "Дюймовочка" (завідувач Сальна В.Г. методист Стіна І.К.) розглядалося питання "Формування у дошкільнят елементарних понять про техніку безпеки в побуті". Корисну інформацію з досвіду роботи з означеної теми зробила вихователь Сальна Л.П. Рекомендації вихователям з питанн ... Читати далі »

Переглядів: 447 | Додав: AlexSHOP | Дата: 29.02.2016 | Коментарі (0)

Учасники школи педагогічної майстерності продовжили обговорення особливостей педагогічної моделі освіти для сталого розвитку на своєму засіданні 18 лютого в дошкільному навчальному закладі №27"Ромашка" (завідувач Мірошник Д.В. методист Смотрик С.А.) Економічний аспект освіти для сталого розвитку в своєму інформаційному виступі, що доцільно супроводжувався презентацією, висвітлила методист дошкільного закладу Смотрик С.А.Педагогами дошкільного закладу був розроблений авторський сценарій казки "Троє поросят",поданий в театралізованій формі Учасники зібрання переконалися в доцільності використання тептралізованої діяльності у формуванні у дошкільнят мотивації до дій і моделей поведінки, орієнтованих на сталий спосіб життя. В обговоренні питання активну участь взяли вихователі ДНЗ№18 Богуч Н.О., №50 Сухомудренко Г.Ф., ДНЗ№69 Зуй В.М., ДНЗ№2 Бобер Л.Д.
Переглядів: 339 | Додав: AlexSHOP | Дата: 29.02.2016 | Коментарі (0)

Вихователі молодших груп на засіданні методичного об'єднання в дошкільному закладі №5 (завідувач Левчук К.Д, методист Бурлака Н.Я) обговорили питання розвитку пізнавальної активності молодших дошкільнят у засвоєнні матеріалу природничого змісту. Виявили свої знання у цікавій природничій вікторині "Від екології природи - до екології душі", яку підготувала і провела методист Бурлака Н.Я.Інтегроване заняття "Пригоди совеняти" з дітьми молодшої групи провела вихователь Жук Г.М. Навчально-пізнавальна діяльність була побудована на проблематизаційній основі з використанням компютерних засобів, ігрових вправ, мовленнєвих, розвивальних завдань, моделювання ситуацій, що сприяло активізації півнавальної діяльності малят.
Переглядів: 356 | Додав: AlexSHOP | Дата: 26.02.2016 | Коментарі (0)

Чергове засідання методичного об'єднання інструкторів з фізичної культури, яке відбулося 16 лютого в дошкільному закладі №81 (завідувач Лимар Р.М. методист Зінченко Н.О.),проілюструвало можливості танцювально-ігрової технології "СА-ФІ-Данс" в проведенні фізкультурно-оздоровчих заходів. Інструктор з фізичної культури дошкільного закладу Орищенко А.О. підготувала з учасниками гуртка "Сила і грація" танцювально-ігрові комплекси, складені на основі технології, які можна використовувати як на фізкультурному занятті, так і в інших формах фізкультурно-оздоровчої роботи. З особливостями технології "СА-ФІ-Данс" учасників зібрання ознайомила методист Зінченко Н.О. Практична частина заняття дала можливість інструкторам з фізичної культури поповнити ігротеку рухливих ігор з використанням елементів технології. Ігри для своїх колег підготувала і провела керівник методичного об'єднання Басок Л.Л.
Переглядів: 616 | Додав: AlexSHOP | Дата: 26.02.2016 | Коментарі (0)

12 лютого відбулося засідання методичного об'єднання музичних керівників міста. Педагогічний колектив дошкільного закладу №9 "Ластівка" (завідувач Патлань А.С. методист Дем'яненко Л.А.) підготував яскраве свято "Хай в серці кожної дитини живе любов до України", де за участю дітей старшої групи та їх бвтьків(вихователь Яценко Н.Г.) продемонстрував можливості пісенного твору у формуванні емоційного, приязного сприйняття дітьми людей та подій довкілля. Про виховні можливості пісні в формуванні особистості дошкільника та важливість якісного підбору пісенного матеріалу наголосила у своєму виступі музичний керівник Сапітон Л.О. яка спільно з вихователем і дітьми підготувала це святкове дійство. Музичні керівники підтвердили свою майстерність в пісенному батлі двох команд,які змагались у знанні дитячих пісень за темами "Родина, сім'я" та "Батьківщина".
Переглядів: 389 | Додав: AlexSHOP | Дата: 16.02.2016 | Коментарі (0)

Вихователі груп раннього віку на засіданні методичного об'єднання, яке відбулося 9 лютого 2016 року в дошкільному навчальному закладі №91"Кобзарик" (завідувач БугайоваА.П. методист Єрмоленко Л.О.)отримали змістовну інформацію щодо особливостей формування рухових навичок та умінь, яку висвітлила методист Єрмоленко Л.О.і переглянули сюжетно-ігрове фізкультурне заняття "Пригоди маленьких мавпенят". Ігровий характер заняття, доступний і цікавий для малюків сюжет, вихователь та помічник вихователя у відповідних костюмах,яскравий музичний супровід переконав всіх присутніх в необхідності саме ігрового підходу та ведучої ролі вихователя в організації фізкультурних занять з дітьми раннього віку. Практичний психолог дошкільного закладу Басик В.В наголосила на значенні рухової діяльності в адаптації малюків до умов дошкільного закладу. Корисною для професійної діяльності учасників заходу була їх участь в ігротеці рухливих ігор, яку підготували інструктори з фізичної культури Басок Л.Л.та Гаврик О ... Читати далі »
Переглядів: 442 | Додав: AlexSHOP | Дата: 16.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 17 »