П`ятниця, 19.04.2024, 02:48

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів
24 листопада на базі дошкільного дошкільного навчального закладу(ясла-садок) №13"Золотий ключик" (завідувач ТодоренкоТ.О., вихователь-методист Головченко О.М)пройшло заняття навчального практикуму для вихователів "Створення умов для творчого самовираження дитини молодшого дошкільного віку в образотворчій діяльності". Вихователі мали можливість на практиці удосконалити свої уміння в зображувальних техніках, обговорити сучасні вимоги до організації зображувальної діяльності в молодшій групі, переглянути фрагмент пізнавальної діяльності з молодшими дошкільниками, яка мотивує їх до творчого виконання роботи з малювання. Керівник навчального практикуму, вихователь-методист дошкільного закладу Головченко О.М.переконливо проілюструвала важливість набуття дитиною базових умінь в малюванні для творчого самовираження, порадила з чого починати, щоб викликати інтерес до малювання.
Переглядів: 408 | Додав: AlexSHOP | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

18.11.2015 року на базі дошкільного навчального закладу №37 (завідувач Михайленко Л.В., вихователь-методистТеплова Т.М.)ідбулося засідання школи методиста-початківця, на якому обговорювалося питання організації роботи з педагогічними кадрами.Методист міського методичного кабінету КорнелюкЛ.П. висвітлила цілі, завдання, принципи та сучасні форми організації методичної роботи з кадрами, наголосила на важливості реалізації особистісно орієнтованого підходу до проведення методичного навчання з педагогічним колективом. Молоді методисти стали учасниками методичного заходу "Сучасні підходи до національно-патріотичного виховання в дошкільному закладі", який провела методист дошкільного закладу Теплова Т.М. у формі методичного фристайлу. Приємною для учасників зібрання стала поетична сторінка, присвячена творчості Василя Симоненка.
Переглядів: 427 | Додав: AlexSHOP | Дата: 19.11.2015 | Коментарі (0)

Засідання школи професійного становлення молодого вихователя, яке відбулося 17.11.2015 року в дошкільному навчальному закладі №83 (завідувач Подзігун Ю.І.методист Дорошенко О.В.), було присвячене важливій темі розвитку мовленнєао-комунікативних умінь дошкільника а різних видах діяльності. Професійний методичний коментар про особливості розвитку мовленнєво-комунікативних умінь дошкільників підготувала молодим педагогам методист дошкільного закладу Дорошенко О.В. Практичних навичок в проведенні ігор, спрямованих на встановлення ефективної комунікації,молоді педагоги набули під час "Повчальної ігротеки", учасниками якої вони стали.Змістовним був перегляд організованої діяльності дітей 4 року життя на тему "Осінній настрій" (вихователь Васильєва І.В.). Як зазначили учасники зібрання, вдало використані вихователем форми організації дітей, продемонстровані сучасні методи та прийоми, вони зможуть використати в своїй практичній діяльності з дітьми. В "кошик мудрості", який підготувала для моло ... Читати далі »
Переглядів: 417 | Додав: AlexSHOP | Дата: 19.11.2015 | Коментарі (0)

29 жовтня в дошкільному навчальному закладі №78 "Джерельце" (завідувач Борісова І.В., вихователь-методист Богун І.В.) відбулося засідання хкдожньої студії вмхователя Возної Я.Г. присвячене життю та творчості народної художниці Катерини Білокур. Яніна Григорівна, разом з колегами Кравченко В.М, Буличовою Ю.Є. розповіли про нелегкий шлях до визнання майстрині, ознайомили з картинами художниці, з особливостями техніки зображення К.Білокур. Учасники зібрання взяли участь в навчальному тренінгу "Малювання з перешкодами" та за підтримки керівника студії створили колаж "Квітковий дивограй", де композиційно поєднали засушені пелюстки маку зі створеними власною фантазією квітами з урахуванням художніх особливостей розпису К.Білокур. З цікавістю переглянули педагоги фільм "Батьки та мрія хлопчика" про важливість підтримки дорослими творчих прагнень дитини.
Переглядів: 403 | Додав: AlexSHOP | Дата: 03.11.2015 | Коментарі (0)

Будуємо здорову родину. Під такою назвою відбулося спортивне свято в дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу №84 «Вінні-Пух» . На спортивне дійство завітали спортивні родини будівельно-господарського гіпермаркету «Епіцентр» м. Черкаси. Від дитячого садка у спортивних змаганнях взяли участь найспортивніші родини. Після спільної розминки спортивних родин під музичний супровід пісеньки про сонечко, команди «Епіцентр» та «Вінніпушки» випробували себе у шести естафетах «Заблукати в «Епіцентрі» ми не зможем: нам мотузка-чарівниця допоможе», «Хочеш борщик-закинь у горщик», « По тунелях на поля вирушила вся сім’я», «Лабіринти «Епіцентру», «Купили що схотіли», «Чарівний відділ». А між естафетами татусі продемонстрували свою спортивну підготовку у конкурсі з віджимання. Для всіх охочих, щоб не засидітися на місці, пройшла гра-розминка «Якщо весело живеться». Не обійшлося тут і без веселих пісень. Пісня «Ми мужчини – тато й я!» піддала азарту учасникам, а «Що таке цей мага ... Читати далі »
Переглядів: 477 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.10.2015 | Коментарі (0)

24 вересня 2015 відбулося засідання клубу "Рух до здоров'я",який зібрав вихователів-методистів, педагогічні колективи яких працюють за фізкультурно-оздоровчим спрямуванням. В засіданні клубу взяли участь завідувач кафедри дошкільної освіти та професійного розвитку Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Андрющенко Т.К., методист міського методичного кабінету установ освіти Корнелюк Л.П.Досвідом роботи по реалізації завдань фізичного розвитку дітей дошкільного віку поділилися вихователі-методисти дошкільних закладів №№9,(Дем'яненко Л.А.) №81(Зінченко Н.О.).№91(ЄрмоленкоЛ.О), №74( ЧастніковаА.Г.),№89 (Надоложко Л.В.).Педагоги дошкільного закладу №87 ( завідувач Аксьонова Т.І.методист Кумпанська Л.Л.інструктор з фізичної культури Гарнага С.А.) професійно провели Малі Олімпійські ігри за участю вихованців середніх та старших груп. Діти демонстрували свою майстерність в бігу на 30 метрів, метанні мішечків з піском , стрибках з місця та в комбінованій е ... Читати далі »
Переглядів: 458 | Додав: AlexSHOP | Дата: 24.09.2015 | Коментарі (0)

20 серпня 2015 року в дошкільному навчальному закладі №50 «Світлофорчик» м. Черкаси відбувся навчальний семінар-тренінг  «Дошкільнятам  - освіта для сталого розвитку»  за участю завідувача лабораторії виховної роботи Кудін Валентини Семенівни  Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, за ініціативи вихователя-методиста ДНЗ №50 Валовенко Н.М..   Взяла участь у  семінарі методист міського методичного кабінету міста Черкаси Корнелюк Л.П. В ході семінару було розкрито основні поняття, положення, визначальні чинники та провідні засади освіти для сталого розвитку. Також педагоги познайомились з  педагогікою емпауерменту, а  найголовніше  -  педагоги засвоїли методичний інструментарій для реалізації курсу «Освіта для сталого розвитку для дітей дошкільного віку&r ... Читати далі »

Переглядів: 521 | Додав: AlexSHOP | Дата: 31.08.2015 | Коментарі (0)

 У дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу № 77 «Берізка» (завідувач – Шевченко А.С., вихователь-методист – Дяченко В.О.) відбулося методичне об’єднання вихователів груп старшого дошкільного віку з питання «Практична позитивно-емоційна діяльність як засіб виховання патріотичних почуттів у дошкільників».

Творча група закладу у складі: Дяченко В.О. – вихователя-методиста, Ремезовської Т.В.,  Бурмістрової С.М. – вихователів дошкільного закладу та їх вихованців представили  учасникам зібрання інтегроване заняття «Мій рідний край – Черкаси». Діти та дорослі звернулися до народної творчості – культури, побуту, звичаїв рідного краю, міста,  країни і через різні види діяльності - гру, мовлення, спів, малювання – показали  свої знання і любов до Батьківщини.

Флешмоб «Співець народної душі», п ... Читати далі »

Переглядів: 532 | Додав: AlexSHOP | Дата: 03.06.2015 | Коментарі (0)

16 квітня на базі дошкільного навчального закладу №59 (завідуюча Солоха Г.В., вихователь-методист Хіміч Н.М)відбулися фінальні ігри ХХІІ-го міського шашкового турніру серед дітей дошкільного віку. Перемогу  серед хлопчиків вибороли : І місце - Вахненко Артем  з дошкільного закладу №22,  ІІ місце - Фалєєв Георгій з дошкільного закладу №41; ІІІ місце -  Анікін Нікіта з дошкільного закладу №1.Серед дівчаток  переможцями стали: І місце - Юр'єва Вероніка з дошкільного звкладу №35, ІІ місце -Ткаченко Аліна з дошкільного закладу №91,ІІІ місце - Шост Вікторія з дошкільного закладу №65.. Переможці та учасники  турніру отримали подарунки, медалі, а Вероніка Юр'єва та Вахненко Артем повезли в свої  дошкільні заклади  перехідні кубки шашкового турніру.  Турнір, в  іграх якого на особисту першість в дошкільному закладі, в зо ... Читати далі »

Переглядів: 513 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.04.2015 | Коментарі (0)

Інсценізацією казки "Подорож у країну Навпаки"  вшанували  вихованці дошкільного навчального закладу №90 (завідуюча Байка Н.Ф., вихователь-методист Гончарова Г.В.) ювілей видатного українського поета Василя Симоненка.  На літературне свято, присвячене ювілею В.Симоненка, до дошкільників завітали учні початкових класів загальноосвітньої школи №33 імені В.Симоненка. Доступно  для дітей старшого дошкільного  віку та школярів про життя і творчість поета розповіла музичний керівник Гукова І.А. Емоційно продекламували вірші  В.Симоненка "Лист до матері"  Костоглод Катя  та "Землю люблю я широку свою" Денис Троян із старшої групи дитячого садка.  Гості щиро подякували дітям за свято і  вручили сувеніри . Вихованці дошкільного закладу готуються відвідати музей Василя Симоненка, який діє в школі №33. Відвідування музею В.Симоненка вже стало традицією для   старших дошкільників.

Переглядів: 533 | Додав: AlexSHOP | Дата: 17.04.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 »