Вівторок, 30.04.2024, 17:34

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів

23.11.16р на базі дошкільного навчального закладу (ясла-садок) спеціального типу №13 "Золотий ключик"( завідувач Тодоренко Т.О. вихователь-методист Головченко О.М. був проведений навчальний практикум для вихователів на тему "Створення умов для творчого самовираження дитини середнього дошкільного віку в образотворчій діяльності". Учасники заходу під керівництвом керівника практикуму Головченко О.М.,( методиста ДНЗ№13) оволоівали практичними прийомами навчання малюванню дітей середньої групи відповідно до завдань нової редакції освітньої програми для дітей від 2 до 7 років "Дитина", переглянули фрагмент заняття-гри "Дерево восени" зосередивши увагу на проведенні оцінки робіт дітей.а також розглянули умови успішної педагогічної роботи. Керівник практикуму ознайомила вихователів з орієнтованою сіткою планування занять з малювання в середній групі та особливостями вивчення рівн ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: AlexSHOP | Дата: 25.11.2016 | Коментарі (0)

Музичні керівники дошкільних навчальних закладів міста на своєму засіданні методичного об'єднання, яке відбулося в дошкільному закладі(ясла-садок) санаторного типу №74 "Лісова пісня"(завідувач Прокопенко В.В., вихователь-методист Частнікова А.Г.)обговорили актуальне питання використання інноваційних технологій в роботі з музичного розвитку дошкільників. Перегляд свята "Чарівний світ дитинства" (музичні керівники Хомутова В.Л.,Коцюба Н.С.,Дегтярьова Г.М.)засвідчив можливості використання ІКТ, ритмопластики,вокалотерапії в музично-хореографічних дійствах. Питання щодо використання інноваційних та традиційних технологій в музичному вихованні дошкільників всебічно висвітлила вихователь-методист дошкільного закладу Частнікова А.Г. В практичній частині "Музична веселка" керівник м/о Бортнікова Н.Ю.залучила учасників заходу до апробації елементів здоров'язберігаючих технологій:вале ... Читати далі »

Переглядів: 441 | Додав: AlexSHOP | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

В 2016/2017 навчальному році ряди педагогічних колективів дошкільних навчальних закладів міста поповнили 40 молодих спеціалістів. Для підтримки молодих педагогів в період їх становлення діє школа професійного становлення вихователя (керівник Константиновська О.В.-методист ДНЗ№70),засідання якої відбулося 18.11.2016 на базі дошкільного закладу №55 ( завідувач Горячковська В.А., вихователь-методист Пестрякова Л.Л.). На реалізацію пріоритетних напрямків діяльності педагогічних колективів дошкільних закладів міста в 2016/2017 році" націлила молодих працівників методист Черкаського міського методичного кабінету установ освіти Корнелюк Л.П.Змістовний виклад теми " Заняття як форма навчально-пізнавальної діяльності дошкільників" зробила вихователь-методист Пестрякова Л.Л.Цікаву пізнавальну діяльність дітей на тему "Дозріли яблука в саду, а морква на городі" продемонструвала ввихователь середньо ... Читати далі »

Переглядів: 338 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.11.2016 | Коментарі (0)

" Діти повинні жити у світі краси,гри, музики, малюнка, фантазії, творчості" - ці слова В Сухомлинського стали епіграфом до засідання школи молодого музичного керівника, яке відбулося 17.11.2016 в дошкільному навчальному закладі №41 (завідувач Тябут Л.Г., вихователь-методист Поліщук І.П.). Керівник школи Дихно С.І.,музичний керівник дошкільного закладу,провела для молодих колег тематичне музичне заняття з дітьми молодшої групи "Подорож до осіннього лісу", продемонструвавши творчий підхід до реалізації завдань музичного розвитку з розділів слухання, співи, музично-ритмічні рухи,гра на музичних інструментах,музичні ігри.В ході висвітлення питання щодо особливостей проведення музичних занять з дітьми 4-го року життя, наголосила на важливості особистісних контактів з вихованцями поза заняттями, знанні особливостей нервово-психічного розвитку малят, ретельного підбору музичного матеріалу, що відпо ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.11.2016 | Коментарі (0)

Для керівників дошкільних навчальних закладів міста 4 листопада на базі дошкільного навчального закладу №21  був проведений психологічний тренінг "Єдність підходів педагогів та батьків у спілкуванні з дітьми, які пережили травматичні події". Провела тренінг завідувачка Центру практичної психології та соціальної роботи при Черкаському міському методичному кабінеті установ освіти Пащенко О.І.Учасники тренінгу мали можливість обговорити фактори, які впливають на розвиток посттравматичного стресового розладу у дошкільників, особливості поведінки травмованих дітей 3-х-6,5 років та визначитися в найбільш ефективних формах впливу і підтримки травмованих дітей в співпрації з їх батьками.

Переглядів: 372 | Додав: AlexSHOP | Дата: 07.11.2016 | Коментарі (0)

Народний обряд "Перше закосичення дівчинки" відтворили педагоги дошкільного закладу №18 ( завідувачка Тищенко Л.В., вихователь-методист Гаркава Н.В.) В обрядовому дійстві, яке 28 листопада провела вихователь середньої групи Святун Л.І.,взяли участь усі дівчатка групи та їх матусі. Присутні на дійстві отримали інформацію про історію виникнення обряду,особливості його проведення,значення. Матусі з хвилюванням під пісенний супровід виплітали косички своїм донечкам.Хлопчики також брали участь в дійстві і привітали дівчаток з закосиченням таночками, піснями. На обрядове дійство були запрошені слухачі школи професійного становлення вихователя. Для них був проведений майстер-клас "Косу заплетеш-щастя знайдеш", де вихователі мали можливість навчитись різним прийомам плетіння косичок.З інформацією "Збереження сімейних традицій у вихованні дітей та передача набутого досвіду наступним поколінням" виступила вихователь-методист до ... Читати далі »

Переглядів: 320 | Додав: AlexSHOP | Дата: 02.11.2016 | Коментарі (0)

Важливе питання "Сучасні підходи до організації життєдіяльності дошкільників у контексті Базового компонента дошкільної освіти" обговорили слухачі школи методиста-початківця на засіданні, яке професійно підготували і провели 27 листопада педагоги дошкільного закладу №77 ( завідувачка Шевченко А.С., вихователь-методист Дяченко В.О.). Вихователь Бурмістрова С.М продемонструвала можливості проектної діяльності старших дошкільників під час навчально-пізнавального заходу "Маленькі ілюстратори". Творча група дошкільного закладу поділилася досвідом використання в освітньому процесі сучасних освітніх технологій. Методисти спільно розв'язували педагогічні ситуації в тимчасових творчих групах.Методист міського методичного кабінету Корнелюк Л.П. наголосила на важливості організації змістовної, цікавої і корисної для дошкільників діяльності, яка сприяє особистісному зростанню дитини.

Переглядів: 374 | Додав: AlexSHOP | Дата: 02.11.2016 | Коментарі (0)

В колективи дошкільних навчальних закладів міста в цьому році прийшло 40 молодих педагогів. Для їх професійної адаптації міською методичною службою сплановане методичне навчання в школах професійного становлення, практикумах, тренінгах,відкритих переглядах. Психологічний тренінг для педагогів - початківців був проведений 26 жовтня на базі дошкільного закладу №38. Молоді педагоги мали можливість опрацювати прийоми налагодження продуктивної взаємодії з дітьми, батьками та колегами. Питання "Налагодження продуктивної взаємодії з учасниками освітнього процесу" майстерно розкрила для педагогів завідувачка Центру практичної психології та соціальної роботи Пащенко О.І. Учасники заходу виявили бажання продовжити участь у тренінгу, розглядаючи його як вагому підтримку в період адаптації їх до професійної діяльності.

Переглядів: 342 | Додав: AlexSHOP | Дата: 02.11.2016 | Коментарі (0)

ІНФОРМАЦІЯ

щодо відзначення Всеукраїнського Дня дошкілля

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 629 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року» та резолюції І Всеукраїнського з’їзду працівників дошкільної освіти з метою підняття престижності професії педагога дошкільного навчального закладу, об’єднання потенціалу дошкільної освіти різних регіонів України, Міністерство освіти і науки України оголосило 27 вересня Всеукраїнським Днем дошкілля. Щорічно, з 2012 року, свято заходить в кожний дошкільний заклад, проводяться урочистості на всеукраїнському, обласному, міському, районному рівнях Ідея цього свята – допомогти суспільству звернути більше уваги на дитячий садок і на дошкільне дитинство в цілому. День дошкілля – це ... Читати далі »

Переглядів: 444 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.09.2016 | Коментарі (0)

ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА ДОКУМЕНТАЦІЯ

вихователя-методиста з питань організації освітнього процесу

в дошкільному навчальному закладі ( станом на 01.10.2016року)

№п/п Назва інструктивно-методичного документа Джерело інформації

0.Про організацію національно-патріотичного виховання у дошкільних навчальних закладах. Інструктивно-методичні рекомендації(додаток до листа МОН України від 25.07.2016 №1/9-396), журнал "Дошкільне виховання" №9,2016 рік ст.11

1 Щодо організації фізкультурно-оздоровчої роботи у дошкільних навчальних закладах. Лист МОН України 02.09.2016 №1/9-456 сайт: www.mon.gov.ua розсилка

... Читати далі »

Переглядів: 1553 | Додав: AlexSHOP | Дата: 21.09.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 16 17 »