Середа, 24.04.2024, 05:15

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Головна » 2018 » Травень » 18

Мовленнєвий практикум для вихователів-методистів , який відбувся 17 травня в дошкільному навчальному закладі №63 ( завідувач Середа Т.М., вихователь-методист Бойченко Н.О.),дав відповіді на запити практиків щодо умов успішного публічного виступу та вимог до комунікативної компетентності педагога. Розкрили ці питання у взаємодії з учасниками зібрання, доцент кафедри дошкільної освіти ЧНУ ім. Б.Хмельницького, кандидат педагогічних наук Ніколаєску І.О., старший викладач кафедри професійного розвитку КНЗ "ЧОІПОПП Черкаської обласної ради" Ющенко Л.О. Активно включилися методисти в обговорення форм методичної роботи по вдосконаленню культури мовлення педагогів, яке відбулося у форматі "Мікрофон по колу".

Переглядів: 572 | Додав: AlexSHOP | Дата: 18.05.2018 | Коментарі (0)

На засіданні методичного об'єднання вихователів середніх груп, яке відбулося 16 травня в дошкільному навчальному заклкді №76 ( завідувач Норенко Л.Г., вихоіватель-методист Ониценко С.С.), його учасники обговорили важливе питання мовленнєвого розвитку дошкільників. Педагоги дошкільного закладу запропонували колегам перегляд режисерської гри "Подорожуємо разом з LEGO" та в практичній роботі "Мало місця - великі можливості" створити з елементів LEGO та обіграти сюжети "Ферма", "Дитячий садок", "Піцерія", "Поліція". Умови організації режисерської гри та її значення в розвитку мови дітей розкрила в методичному коментарі методист дошкільного закладу Онищук С.С) Учасники зібрання мали можливість переконатися у великих можливостях використання констуктора в активізації мовлення дітей..

Переглядів: 587 | Додав: AlexSHOP | Дата: 18.05.2018 | Коментарі (0)

Вихователі груп раннього віку на своєму засіданні методичного об'єднання, яке відбулося 15 травня в дошкільному навчальному закладі №33 ( завідувач Тарановська І.Г.  вихователь-методист Вербівська О.М.) обговорили питання щодо використання сучасних технологій розвитку дітей раннього віку. Вихователь Виговська Я.О. в ході гри-заняття зі своїми маленькими вихованцями "Подаруємо друзям сонячні промінчики" продемонструвала можливості використання пісочної гри, паличок Х.Кюізенера, методики Катерини та Сергія Желєзнових в пізнавальній діяльності малят. Інформаційний виклад "Чудеса на піску" підготувала для слухачів старший викладач ЧНУ ім Б.Хмельницького, кандидат педагогічних наук Ляховець О.О.  Керівник методичного об'єднання Приступа О.Ф. провела ігровий практикум для вихователів, де вони мали можливість апробувати різні варіанти використання ігрових посібників з метою формування сенсорної культури дітей.

Переглядів: 528 | Додав: AlexSHOP | Дата: 18.05.2018 | Коментарі (0)

14 травня був проведений виїзний семінар для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти міста з теми " Знання рідного краю - важливий компонент професійної культури вихователя-методиста". Учасники семінару відвідали етнографічний комплекс "Зерноленд" в селі Івківці Чигиринського району, де мали можливість ознайомитися з музеєм старожитностей, особливостями ковальського мистецтва,випробувати свої фізичні якості в народних іграх, піднятися на Семидубову гору, де,за легендою, перепохований прах Б.Хмельницького та полюбуватися з висоти гори вражаючими краєвидами.

Переглядів: 566 | Додав: AlexSHOP | Дата: 18.05.2018 | Коментарі (0)