Четвер, 25.04.2024, 11:14

Дошкілля та початкова школа

Меню сайту
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Головна » 2016 » Лютий » 29 » УРОКИ БЕЗПЕЧНОГО ЖИТТЯ В ДОШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ №№, 29, 1, 43
13:28
УРОКИ БЕЗПЕЧНОГО ЖИТТЯ В ДОШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ №№, 29, 1, 43

Протягом тижня були проведені методичні заходи, присвячені важливому питанню формування у дошкільнят основ безпеки життєдіяльності. На занятті майстер-класу вихователь дошкільного закладу №29 "Ластівка" Щуцька Н.М. поділилася досвідом роботи з теми "Інформування дітей про можливі небезпеки та засоби запобігання", продемонструвала сучасні методичні прийоми організації навчально-пізнавальної діяльності з дітьми на інтегрованому занятті з елементами театралізації "Пригоди маленьких козенят".

На методичному об'єднанні вихователів середніх груп, яке відбулося 24 лютого в дошкільному закладі №1 "Дюймовочка" (завідувач Сальна В.Г. методист Стіна І.К.) розглядалося питання "Формування у дошкільнят елементарних понять про техніку безпеки в побуті". Корисну інформацію з досвіду роботи з означеної теми зробила вихователь Сальна Л.П. Рекомендації вихователям з питання "Безпека дитини у наших руках" дала майстер виробничого навчання методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області Головня О.В. Перегляд заняття "Вчимося жити у безпеці" (вихователь Гацанюк Т.В.) переконав учасників в доцільності ігрових методів у формуванні знань та навичок безпечної поведінки у дітей середньої групи. У тимчасових творчих групах учасники зібрання опрацювали найбільш доцільні форми роботи на початковому, навчальному і підсумковому етапі оволодіння знаннями про безпеку життя..

Змістовна робота була проведена на засіданні методичного обєднання вихователів старших груп, яке відбулося 25 лютого на базі дошкільного закладу №43"Морська хвиля" (завідувач Перетятько С.В. методист Вовк О.П.) з теми "Організація безпечного життєвого простору дитини старшого дошкільного віку". Вихователь Баранник С.А. на занятті "Подорож залами віртуального музею" показала способи активізації дітей у відтворенні та отриманні нових знань дітьми старшої групи. Методист Вовк О.П. поділилася цікавими "родзинками" з досвіду роботи. Грунтовний виклад основних завдань та нормативної основи роботи по формування основ безпеки життєдіяльності зробила керівник методичного об'єднання Надоложко Л.В.. Методист обласного методичного кабінету навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області Теліга Т.І. наголосила на ролі вихователя дошкільного закладу у формуванні навичок безпеки життєдіяльності дошкільників. В творчій лабораторії вихователя учасники зібрання апробували прийоми використання казки в роботі з безпеки життєдіяльності дошкільнят.

Переглядів: 448 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: